CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

CHP Çankaya İlçe Örgütü dört koldan seçime hazırlanıyor…

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, üyelerine yönelik olarak bölgelerde yürüttüğü seçim hazırlıklarını sıklaştırdı.

CHP’nin farklı yönetim birimlerinin oluşturduğu geniş katılımlı toplantıya, bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi. Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu, PM Üyeleri Gül Çiftçi ve Umut Akdoğan, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, YDK Üyesi Saniye Barut, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ile Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da katıldığı toplantıda önceki yıllar seçim sonuçları analizleri ve mevcut üye sayısı ile neler yapılabileceği konuşuldu.

-“Zaman kaybetme bencilliğimiz olamaz”-

Seçim sathı mahalline girildiğini ve yapılması gereken en iyi seçim çalışmasının birebir insanla temas olduğunu ifade eden CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, vatandaşlara ve parti yöneticilerine, tam da duyarlı davranılması gereken bir dönemde birlik algısını yarattıkları için katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ankara’yı alacak güce sahip olduklarını belirten Perçin, “Aramızda tartışmalar yaratarak zaman kaybetme bencilliğimiz olamaz. Her birimiz bir taşın altına el atmalı ve çalışmalıyız.” dedi.

-“Seçmeni sandığa götürmek zorundayız”-

Çankaya’daki 116 mahalleyi 12 bölgeye ayırdıklarının bilgisini veren Perçin, Sokullu bölgesindeki 10 mahallenin üye sayısı ile bölgedeki bina sayısını örnekledi.  Harbiye Mahallesi’nde 481 parti üyesi olduğunu ve bölgedeki bina sayısının 656 olduğunu belirten Mehmet Perçin, her üyeye bir buçuk bina düştüğünü bunun da her haneye ulaşmakta oldukça makul bir rakam olduğunu kaydetti.

CHP’nin Çankaya’daki oy oranının 200 bin tabanında olduğunu sözlerine ekleyen Perçin, 2000’li yıllarda yaşanan seçmenin sandığa gitmeme oranının son seçimlerde %12’ye düştüğünü, şu an bölgede seçmen sayısında bir artış olduğunu ve öncelikli görevlerinin bu sayıdan paylarına düşeni almak olduğunu ifade etti. Perçin, CHP’nin Çankaya oylarının da sırasıyla 2002’de 206 bin, 2004’de 201 bin, 2007’de 229 bin, 2009’da 285 bin ve 2011’de 291 bin olduğunu ve 2000’li yıllarda 175 bin CHP seçmeninin sandığa gitmeyerek tepki gösterdiğini ilerleyen yıllarda azaldığını söyleyerek, “Önümüzdeki seçimlerde seçmeni sandığa götürmek zorundayız. Sandığa dayalı örgütlenme modeli, seçmen ve oy sayımızı artıracaktır.” dedi.

-“Çankaya’yı güçlendirdik”-

Toplantıda söz alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise “Haydi Çankaya Hedef Ankara” sloganının çok benimsendiğini belirterek “Çankayalıların harekete geçmiş olduğunu görmek çok heyecan verici. 2009 seçimlerinde de bölge halkının ve partimin bana gösterdiği güven için minnettarım. 2009 yılından bu yana Çankaya Belediyesi’ni çok güçlendirdik. Bu benim için de çalışma arkadaşlarım için de bir gururdur.” ifadelerini kullandı.

-“Gökçek doymuyor”-

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Ankara’nın geleceğinin tehlike altında olduğuna ve Ankara’daki doğalgaz dağıtımının özelleştirilmesi konusuna değinerek, “ Eyleme geçmezsek, 8 gün sonra dağıtım ihalesini kazanan şirket yeni fiyatları belirleyecek. Sonra da faturalar el yakacak. Bu açıkça Ankaralılara kazık atmaktır. Çankaya Belediyesi’nin 2013 mali yılı  bütçesini görüşürken Çankaya’yı tırpanlamaya kalkan Melih Gökçek, EGO ve ASKİ için 250 milyonluk borçlanma yetkisi aldı. Borçlanıyor borçlanıyor, doymuyor…” şeklinde konuştu. Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise 10 senede çok şeyin değiştiğini ve Türkiye’nin gittikçe borçlanan yarınları endişeli bir ülke haline geldiğini kaydetti.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »