CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

ERSİN ÇILDIR adı CHP Genel Merkezinde yaşayacak

CHP Genel Başkanı CHP Genel Merkezi'nde Ersin Çıldır Salonu'nu hizmete açtıGenel Başkan Kılıçdaroğlu, Haziran 2008′de gerçekleştirilen Tarım Kurultayı için Şanlıurfa’yı ziyaret sırasında seçim otobüsü üzerinde başını üst geçide çarparak hayatını kaybeden eski Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır adına CHP Genel Merkezi binasında düzenlenen salonun açılışını yaptı.

Açılışı, Çıldır’ın 2.5 yaşındaki yeğeni Ersin Barış ile yapan Kılıçdaroğlu, Ersin Çıldır’ın Şanlıurfa’da elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Ersin Çıldır’ı her zaman andıklarını, gençlerin onu hiçbir zaman unutmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

”Onlar bir öneri getirdiler; gençlik kollarının kullandığı bir salona ‘onun ismini verelim ve onu yaşatalım’ diye. Biz de bunu büyük bir mutlulukla kabul ettik. Bugün onun adını taşıyan salondayız. Onun anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Onu her zaman, her ortamda yaşatmaya kararlıyız. O genç, kararlı, idealist bir arkadaşımızdı. Sosyal demokrat felsefeye inanmış bir arkadaşımızdı. Çabalayan, çaba harcayan, CHP’nin geniş kitlelere ulaşması için olağanüstü çaba gösteren bir arkadaşımızdı. Ama sonuçta diğer arkadaşlarımız da Ersin Çıldır gibi mücadele ediyorlar. Onlar çalıştığı ve geniş halk kitlelerine ulaştığı sürece Ersin Çıldır’ın da amacı gerçekleşmiş olacaktır. Onun amacı halkın iktidarını kurmak ve görmekti. Halkın iktidarının kuruluşunda onun da bir katkısının olabileceğine inanıyordu ve çalışmalarını öyle götürüyordu. Genç arkadaşlarımız, gençlik kolları başkanımız onu yaşatacaklar, onun mücadelesini azimle sürdürecektir.”

Ersin Çıldır’ın babası İhsan Çıldır da uğruna ölünmesi gereken bir toplum içerisinde olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, ”Ersin benim değil, CHP’nin oğludur, Mustafa Kemal’in de askeridir” dedi.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google