CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Keçiören İlçe Başkanlığı’ndan iftar daveti…

Keçiören İlçe Örgütü, Bağlum mahallesinde düzenlediği iftar ile halk ve partilileri bir araya getirdi.

İftar davetine CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, İl yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları, meclis üyeleri, aday adayları, muhtarlar, dernek başkanları, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Küçüktepe, İftar yemeğine katılan Bağlum halkı ve partililerle tek tek ilgilendi, hoş sohbet bir ortamda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Mehmet Küçüktepe, katılan tüm misafirlerine teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisinin sergilenmesine katkı sağlayan tüm dostlarına teşekkür etti. Ramazan ayının sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçerek bayrama kavuşturması dileğinde bulunan Mehmet Küçüktepe sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ramazan Ayı inançlarımızın onurlu bir parçası olarak tüm Müslüman ve insanlığın değerinin ölçüldüğü bir aydır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v ) diyor ki; Bu gününüz nasıl mukaddes bir gün, bu ayınız nasıl mukaddes bir ay, bu şehrimiz   nasıl mukaddes bir şehir ise biliniz ki canlarınız, mallarınız ve namuslarınızda öylece mukaddestir. Her türlü tecavüzden korunacaktır, denmektedir. Hz. Peygamberimizin burada belirtmek istediği hak, hukuk adalet ve prensiplerine saygı, hakların kötüye kullanılmaması, başkalarının özgürlüklerine müdahale edilmemesi gerektiğine işaret etmiştir. Ama bakıyoruz hem ülkemiz hem komşularımız içte ve dışta yoğun bir baskı zulüm ve işkence bombardımanı altındadır. Bakıyoruz; Tüm Orta Doğu İslam Alemi birbirleriyle kavgalı, acımasız şekilde çoluk-çocuk demeden birbirlerini öldürüyorlar. Hani nerde Müslüman Kardeşliği, nerde insanlık. İşte böyle Ramazan ve Bayram günlerinin önemi insanlara birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşım duygularını geliştirmektedir. Eğer toplumlar paylaşmayı ve dayanışmayı ortaya koymazlarsa, barış ve kardeşlikte ortaya konamaz. Onun için doğruyu ortaya koyarak kimseyi dışlamadan, horlamadan, ötelemeden, eşitlik duygusuyla din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, kardeşlik felsefesiyle beraberce yaşamayı hem insanlık hem de dinimiz gereği mutlaka doğruyu bulup öyle davranmalıyız. Acılarımızı, hüzünlerimizi, sevinçlerimizi hatta aşımızı, ekmeğimizi paylaşarak ahlaki değerleri de önde tutarak yapmalıyız bu işleri. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en içten dileklerimle,sağlıklı esenlikli güzel bir Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı geçirmenizi diler, İl Başkanım, örgütlerimiz ve şahsım adına hepinize afiyetler olsun der, bu iftar sofrasının ülkemize ve dünya barışına katkısı olur düşüncesiyle, Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »