CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

PM Üyesi Pişkin: “Uludağ Üniversitesi öğrencileri yalnız değildir”

Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, El Nusra militanlarının Uludağ Üniversitesi öğrencilerini tehdit etmesine sert cevap verdi: “Tek bir üniversitelinin başına bir şey gelirse, sorumlusu Suriye’deki savaşa çanak tutanlardır!”

Parti Meclisi Üyesi Pişkin açıklamasında Uludağ Üniversitesinde öğrencilerin El Nusra terör örgütü tarafından tehdit edildiğini belirtti. Pişkin sözlerini şöyle sürdürdü;“Uludağ Üniversitesinde geçtiğimiz gün, Suriye’ye yardım adı altında stant açılmış ve ayni nakdi yardım toplanmıştır. Hiçbir öğrenci topluluğunun ayni nakdi yardım toplamasına kesinlikle izin verilmezken bu gruba ayni ve nakdi yardım toplama izni verilmiştir. Bu izni kim ne şekilde vermiştir sorusunu sormak bizim görevimizdir.

Açılan bu standa ilişkin gerçek olan şudur: Uludağ Üniversitesinde stand açan bu grup Suriye’deki silahlı terör örgütü El Nusra’ya yardım sağlamak için paravan örgütler kullanmıştır. Bunu ortaya çıkaran üniversiteli arkadaşlarımıza ise El Nusra’dan ölüm tehdidi maili gelmiştir. Üniversiteli arkadaşların bu tehditten sonra başına bir şey gelmesi durumunda fail bellidir. Fail Suriye’deki savaşa çanak tutanlardır.

Üniversiteleri ve üniversitelileri susturmayı görev kabul edenler gelinen noktada üniversite içinde öğrencileri ölümle tehdit edenlere karşı harekete geçmek zorundadır.

Gezi Parkından itibaren üniversitelilere yönelik artan baskı artık can güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir. Üniversiteliler yalnız değildir.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtirken, yaşanan bu olayın faillerinin bir an evvel yargı önüne çıkarılması için konunun takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz.”

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »