CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr
  • Bunları Mutlaka Okumalısınız

CHP’den uyarı ve öneri; “Deniz Feneri ve bugünkü yolsuzlukta işaret edilen ‘Büyük Patron’ ortaya çıkarılmalı ve adı karartılmamalıdır”

CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç , “Almanya’daki Deniz Feneri iddianamesinde adı karartılan Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye’deki büyük rüşvet, kara para aklama ve yolsuzluk dosyalarında da adı karartılmasın” dedi.

”Deniz Feneri e.V. ile,  bugünkü yolsuzlukta  ‘Büyük Patron’ diye anılan kim” sorusunu soran Ali Kılıç yazılı bir açıklama yaptı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte,  Deniz Feneri e.V dava dosyalarını Türkiye gündemine taşıyan CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç’ın yazılı açıklaması şöyle ;

“Almanya’da 2007 yılında başlayan soruşturmayla Türkiye’yi sarsan ve bugün Bakanlarla çocuklarının da adının karıştığı Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması  paralellikler taşıyor.

Almanya’da 17 günde karara bağlanan Deniz Feneri e.V Davasının iddianamesinde Türkiye’de ki büyük patrona dikkat çekilmişti. Fakat bunun üzerine gidilmediği gibi mevcut deliller karartıldı ve savcılar sanık, sanıklar ise makam sahibi oldu.  Aynı senaryoyu ne acıdır ki bugün gündemde olan Yolsuzluk ve Rüşvet skandalında da görüyoruz.

2008 yılında CHP MYK üyesi olarak Deniz Feneri yolsuzluk soruşturması hakkında yaptığım açıklamalarda  Almanya’da karara bağlanan Deniz Feneri e.V. davasında  işaret edilen bir numaranın kim olduğunu sormuştum.

Almanya’da ki sanıklar da talimatları Türkiye’den aldıklarını itiraf etmişlerdi. Bu nedenle, Frankfurt Emniyet Müdürü’nün Polis Raporunda ve karar açıklandığında Mahkeme salonunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı yansıtılmıştı

Ne yazık ki ileri demokrasi nutuklarını ağızlarından düşürmeyenler; ileri demokrasinin ne menem bir şey olduğunu ortaya koyarak bu karar hakkında  Türkiye’de yayın yasağı getirmişti.

Türkiye’de 5 yıldır süren ve arap saçına dönen Deniz Feneri e.V. davası sürecinin bir benzerini tarihi 17 Aralık soruşturmasında bir kez daha yaşıyoruz. Her iki yolsuzlukta da işaret edilen  büyük patron ortaya çıkarılmalıdır.  Gece yarıları düzenlemeler yapılıyor ve soruşturmanın üzerine gidenlere itibar kaybettirilmek isteniliyor.

Soruşturmalar tamamlanarak suçluların bir an önce yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalı ve kamuoyu rahatlatılmalıdır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google