CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Artvin Milletvekili Bayraktutan’dan canlı yayın sorusu…

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması hususu ile hazırladığı önergeyi TBMM Başkanlığına sundu.

Artvin Milletvekili Bayraktutan, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Son günlerde elden ele gezen ses kayıtlarında bir basın organın yöneticisini arayıp MHP’nin Grup toplantısının canlı verilmesini sert bir şekilde eleştirdiğiniz ve yayından hemen kaldırılması yönündeki direktifleriniz oldu. Ayrıca Televizyonda son dakika diye geçen alt yazı bandından rahatsız olduğunuzu belirttiniz. Tüm bu olanları milletimiz hayretler içinde dinledi.

Bu bağlamda;

1- Söz konusu ses kaydındaki konuşmalar size mi aittir?

2- Bir Televizyonda yayınlanan haber neticesinde yöneticisini arayıp, sert bir dille eleştirmeniz ve devamında canlı yayının derhal kaldırılması bağlamındaki ifadelerinizi demokrasiye ve basın özgürlüğüne bağdaştırıyor musunuz?

3- Toplum arasında İnternet sansürü olarak bilinen kısıtlamalardan sonra haber yayını yapan Televizyon kanallarına da bu yönde sansür uygulanmasını İleri Demokrasi olarak mı görüyorsunuz?

4- İleri Demokrasi anlayışında Gazete yöneticilerine de yapılan benzer uygulamalarınız olmuş mudur? Bu gazeteleri açıklar mısınız?

5- Televizyonda Haber yayını yapılırken ne gibi alt yazılar geçmelidir? Maddeler halinde açıklayarak habercileri ve kamuoyunu bilgilendirir misiniz?

6- Bugüne kadar hangi Televizyon ve gazete yöneticilerini aradınız?

7- CHP Grup toplantısını canlı verilmemesi hususunda herhangi bir Televizyon yöneticisine benzer bir direktifiniz olmuş mudur?”

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »