CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

CHP Gençlik Kolları, Avrupa Sosyalist Gençlik Örgütü’ne oybirliği ile kabul edildi.

CHP Gençlik Kolları, 31 Mart – 3 Nisan 2011 tarihleri arasında Bükreş’te düzenlenen 10.ECOSY (Avrupa Sosyalist Gençlik Örgütü) Kongresine damgasını vurdu. Dış ilişkileri geliştirmede ivme kazanan CHP’nin Gençlik Kolları da ana kademe yönetiminden geri kalmadığını ortaya koydu.

CHP Gençlik Kolları, tarihinde ilk kez ECOSY Kongresine katılırken, Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin başkanlığındaki Dış İlişkiler Komisyonu’na ilgi oldukça yüksek oldu. Avrupalı Sosyalist Gençler, CHP Gençliği’ni üye olarak görmek istediklerini dile getirdiler. Romanya Sosyal Demokratik Parti Genel Başkanı Victor Ponta, CHP Gençlik Kolları’nı Romanya’da ve bir ECOSY aktivitesinde yer aldığını görmekten duyduğu memnuniyeti berlirterek, sosyal demokrat gençlerin her zaman yanlarında olduğunu belirtti. PES (Avrupa Sosyalist Partisi) Genel Sekreteri Philip Cordery ise “CHP Gençlik Kolları’nın, genç yoldaşlarımızın arkasındayız” dedi. Heyet, Kongre’ye katılan ülkelerle ikili diyalogları başlattı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin de artık sadece Türkiye değil, Avrupa gençlik politikalarına da yön vermekte kararlı olduklarını ifade etti. Kongre sonunda Yunanistan ve Kıbrıs’ın tam desteğini de alan CHP Gençlik Kolları, oy birliğiyle örgüte kabul edildi.

CHP Gençlik Kolları heyeti daha sonra Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği’ne resmi ziyarette bulunarak Türkiye-Romanya ikili ilişkileri hakkında detaylı bilgi edindi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, iki aydır yürüttükleri çalışmalarının meyve vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sosyal demokrasinin merkezinde hangi milletten olursa olsun “insan” olduğunun ve tüm insanlığın sorunlarının CHP’nin de sorunu olduğunun altını çizdi. “Gençlerimiz, küresel ve bölgesel politikalardan dolaylı olarak etkileniyorlar. O zaman biz de küresel politika üreteceğiz” dedi.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google