CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

CHP Hatay İl Kadın Kolları YGS İddialarını Protesto Eden Gençlerle Yanyana Yürüdüler

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) yaşanan şifre iddialarına tepki gösteren öğrenciler Antakya’da protestolarına devam ediyor. Basın açıklamasını yapan öğrenci temsilcisi, sınav sisteminin milyonlarca öğrencinin kaderini belirlediğini ve bunun üzerine şifre olayının ortaya çıkması, herkesi bu sistemi tartışır hale getirdiğini açıkladı. Öğrenci temsilcisi, eğer şifre olayı doğruysa ve birilerine bu şifre verilmişse, acilen sorumluların devreye girip bu haksızlığı gidermesi gerektiğini belirtti. Eyleme katılan yüzlerce öğrenci slogan atarak YGS sınavının iptalini ve eğitim sisteminin değişmesini istedi.

Gençlerimizi yarış atına çeviren eğitim sistemi ile sosyal bütün haklarını ellerinden aldıkları yetmiyormuş gibi şimdi de eşit şartlarda sınava girme haklarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Gençlerimiz için eşit koşullarda eğitim ve öğretim istiyoruz. Bunun için de CHP Hatay İl Kadın Kolları ve CHP Hatay Merkez  İlçe Gençlik Kolları omuz omuza  gençlerle yanyana yürüdüler.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google