CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

CHP Adana ASKUR Çalışması

CHP Adana İl Kadın Kolları Yüreğir İlçe Kadın Kolları ile Sarıçam mahallesinde ASKUR çalışmasında bulundu.

CHP İktidarı döneminde Aile Sigortası uygulaması ile sosyal desteklerin bir lütuf gibi değil, yurttaşlık hakkı olarak sunulacağını belirten CHP Kadın Kolları yetkilileri, “Sosyal destekler doğrudan kadına verilecek, her ay kadının banka hesabına yatırılacaktır. Kamuya personel alımında, Aile Sigortasından yararlanan ailelere öncelik tanınacaktır” dedi.
ASKUR projesini 2’şerli guruplar halinde, daha önceden Aile Sigortası konusunda eğitimden geçirilen üyelerin, sosyal yardımlarla geçinen aileleri gezerek konuyu ev kadınlarına anlattığını ifade eden Kadın Kolları yetkilileri şöyle dedi:
“Mart ayında başlayan çalışmaya İlçe kadın ve Gençlik kollarımız katılıyor. Aile Sigortası (ASKUR) çok büyük ilgiyle karşılanıyor. Hedefimiz, seçimlere kadar tüm Adana’ya ASKUR’u anlatmak. Ailenin bütün yükünü çeken kadınlar Aile Sigortası Projesini dikkatle dinleyerek çeşitli sorular yöneltmektedirler. En önemlisi yeşil kartlarının iptal edilip edilmeyeceği sorusudur. ASKUR projesi ile kimsenin yeşil kartı geri alınmayacak, yeşil kartlar, genel sağlık sigortası kapsamında devam edecek ve eğitim de parasız olacak.”

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google