CHP Genel Merkez

İzmir – Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi’nde ilk cem heyecanı

BORNOVA BELEDİYESİ

Naldöken Kültür Merkezi’nde ilk cem heyecanı
Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Naldöken Kültür Merkezi ve Cemevi’nde ilk cem töreni yapıldı. Muharrem ayına denk gelmesi nedeniyle katılımın yoğun olduğu cem töreninde alevi yurttaşlar ibadetlerini yerine getirmenin coşkusunu yaşadı
Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla ön plana çıkan Bornova Belediyesi’nin hizmete sunduğu Naldöken Toplum Merkezi önemli işlevler görüyor. Çeşitli kursların yanı sıra giysi ve eşya bankası hizmeti de veren Merkezin içinde bir de cemevi bulunuyor. Bornova Belediyesi’nin, alevi yurttaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi için hizmete açtığı Naldöken Kültür Merkezi’ndeki Cemevi’nde ilk cem töreni yapıldı. Naldöken Mahallesi sakinleri ilk törene büyük ilgi gösterdi. İlk cem töreni Alevi Dedesi Şükrü Özata’nın önderliğinde gerçekleştirildi. Bağlama eşliğinde deyişlerin okunduğu, semah dönülen cem töreninde alevi yurttaşlar, inançlarının geğreklerini yerine getirdi.
Kültür merkezi içindeki modern cemevinde bundan böyle her hafta ibadetlerini yerine getirebilecek olan Naldökenli aleviler çeşitli imkanlardan da yararlanabilecek. Cem salonunun yanısıra Bornova Belediyesi’nin Merkez’de kullanıma sunduğu mutfak ve yemek salonunu da kullanabilecekler. Ayrıca cem törenlerinin yapıldığı günlerde ses sisteminin çalıştırılması ve düzenin sağlanması için görevli personel de bulunduruluyor. Naldökenli alevi yurttaşlar ayrıca dini sohbetler yapmak için de salonu kullanabilecek. Gelecek yıl alevi inançlarına göre 12 günlük muharrem ayı orucu süresince Naldöken Kültür Merkezi’ndeki yemek salonunda iftar da verilecek.
İlçede yaşayan herkesin fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarfettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Camilerimizin bakımlarını yapıyoruz. Alevi yurttaşlarımızın ibadetlerini yapabilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Kadınlarımız ve gençlerimiz için mesleki kurslar, çocuklar için dershaneler açıyoruz. Engelliler için geziler, paneller düzenliyoruz. Toplumun her kesiminin taleplerini, ihtiyaçlarını karşılamak için bütün birimlerimizle özverili bir biçimde çalışıyoruz. Bundan sonra da ilçemizde yaşayan her kesimin ihtiyaçlarını karşılamak için vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda alevi yurttaşlarımızın inançlarını özgürce yaşayabilecekleri bir mekanı ilçemize kazındırmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Naldöken Kültür Merkezi’nde ilk cem töreni yapıldı.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »