CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

EYUP RÜŞVET HABERİ VE CHP’NİN TUTUMU

12 Ekim 2011 tarihli Sabah Gazetesi’nde, Kemerburgaz’da faaliyet gösteren bir İçme Suyu Dolum Tesisi işletmesini genişletmek için işletme sahibinin plan tadilatı talebinde bulunduğu; Eyüp İlçe Belediye Meclis Üyesi Hüsnü BİLGİN’in önce bu talebe itiraz ettiği ve daha sonra haksız kazanç karşılığında itirazını geri çektiği iddiası yer almaktadır.

Gazete haberinde sözü edilen konu, işletme sahibinin 11 Temmuz 2011 tarihinde Eyüp İlçe Başkanlığımıza yazdığı yazı ile anlaşılmıştır.

Bunun üzerine İlçe Başkanlığımız tarafları dinlemiş, konuyu araştırmış ve 16 Temmuz 2011 tarihinde Eyüp İlçe Belediye Meclis Üyesi Hüsnü BİLGİN’i kesin ihraç talebiyle İstanbul İl Disiplin Kurulu’na sevk etmiş, eşzamanlı olarak ta şahıs hakkında Eyüp Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur.

İstanbul İl Disiplin Kurulu, kendisine ulaşan dosya kapsamında gerekli faaliyetleri yürütmüş ve 30 Eylül 2011 tarihinde verdiği 68 no’lu kararla Hüsnü BİLGİN hakkında kesin ihraç kararı vermiştir.

Görüldüğü gibi Cumhuriyet Halk Partisi, iddianın basına yansımasından üç ay evvel konu ile ilgili soruşturma sürecini başlatmış ve 12 gün önce de sonuçlandırarak kesin ihraç kararını vermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, hem merkezi hem de yerel düzeyde dürüst ve saydam çalışma ilkelerinin yürütücüsü ve takipçisi olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 12 Ekim 2011

Gökhan GÜNAYDIN
Genel Başkan Yardımcısı
(Yerel Yönetimlerden Sorumlu)