CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geri kazanılabilir atıkları evinizden alıyor…

Alo Atık Hattı oluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya-Atık Pil Toplama Aracı ile elektrikli ve elektronik eşya atıkları ile pilleri vatandaşın evinden alıp, geri dönüşüm tesislerine ulaştırıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde oluşan atıkların geri kazandırılması ve değerlendirilemeyen diğer atıkların uygun şekilde bertarafının sağlanması amacıyla çalışma başlattı. Bu amaçla 247 00 08 Alo Atık Hattı oluşturuldu. Hafta içi mesai saatleri içerisinde Alo Atık Hattı’nı aranması halinde toplama noktalarına ulaştırılamayan atık pil, batarya, atık elektrikli ve elektronik eşya, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya-Atık Pil Toplama Aracı ile vatandaşın evinden alınarak, geri dönüşümü yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı firmalara ulaştırılıyor.

-Ekonomiye katkı sağlıyor-

Atıkların geri kazanımıyla geleceğe ve ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. 247 00 08 Alo Atık Hattı elektrikli ve elektronik atıkların toplanmasının yanında bitkisel atık yağlar, madeni atık yağlar, atık lastikler gibi geri kazanılabilir atıklar konusunda da hizmet veriyor. Vatandaşın bildirmesi halinde bu atıkların ilgili belediye ve lisanslı firmalar tarafından evlerden alınması sağlanıyor.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »