CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

KARABAĞLAR BELEDİYESİ CENNETÇEŞME MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI

İzmir Karabağlar İlçesi “Cennetçeşme Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı” 20 Eylül 2012 tarihinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan GÜNAYDIN, Gürsel TEKİN ve Sezgin TANRIKULU ile İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU ve bölgede yaşayan vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Günaydın, “Türkiye’deki ilk kentsel dönüşüm uygulamalarını sosyal demokrat belediyeler yaptı. Bunu yapanlar da bizim arkadaşlarımızdır. Kentsel dönüşümde uygulamalar arasında çok fark var. İstanbul’da romanların oturduğu yerde dönüşüm yapıldı. Ne yaptılar. Orada roman vatandaşlarımızın yerleştiği yerleri boşalttılar. Vatandaşlarımızı dağdan taştan başka bir şey bulunmayan yerlere sürdüler. Oraları TOKİ’lere gönderdiler. Boşaltılan yerlere villalar yaparak yandaşlarını yerleştirdiler. Bunun adına ‘rantsal dönüşüm’ diyoruz. Bunu ret ediyoruz. Kentsel dönüşümde bütün karar süreçlerinde mahalle sakinleri söz sahibi olacaktır. Eğer bunu yaparsan zaten mahalle sakini o projeyi savunur. Hiç kimse yerinden kovulmayacaktır. Yıllardır mekan tuttuğu, çamurlarını çiğnediği, ekmeğini paylaştığı yerde kalacaktır. Oradaki idarenin yaptığı konutlarda daha iyi şartlarda kalacaktır. Mutlu bir yaşam içine girecektir. CHP’nin halka vaat ettiği toplumcu kentsel dönüşüm anlayışı budur. Cennetçeşme’de kent dönüşümü yapılmasın diye birileri ısrar ediyor. Burada halk ve belediye başkanları var. Onlar sizin güvencenizdir. Kendi ceplerini doldurmak için çalışmıyorlar” dedi.

Üç büyük şehrin metro rakamlarını ortaya koyan Günaydın, İzmir’de metronun kilometresi 56, İstanbul’da 100, Ankara’da 140 milyon TL’ye yapılıyor. Arada üç katı fark var. Bu ‘ben kenti düşünüyorum, cebimi düşünmüyorum’ anlayışıdır. Türkiye’de çok nutuklar atılıyor. Alt tarafa din iman, üst tarafa han hamam anlayışı ile hareket ediyorlar. Çalışırken kendini değil halkı düşüneceksiniz. Ben hepiniz için doğru yaşam sunulacağını biliyorum. Yanlış bulduğunuz yerde sorgulayın. Yapana ‘bunu kabul etmiyorum’ deyin” ifadelerini kullandı.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »