CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr
  • Bunları Mutlaka Okumalısınız

Adana Milletvekili Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Özkes: “”Kendi hükümetimizden alamadığımız bilgileri, Suudi Arabistan maslahatgüzarından aldık”

Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, düzenledikleri basın toplantısında; Suudi Arabistan maslahatgüzarı Abdülhadi el Şafi ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi.

“Kendi hükümetimizden alamadığımız bilgileri, Suudi Arabistan maslahatgüzarından aldık” diyen Adana Milletvekili Loğoğlu, yaptıkları görüşmede; Kabe’de bulunan Osmanlı’dan kalma revaklar ve Hz. Muhammed’in mezarının bulunduğu bölgeye yapılacak cami ile ilgili kendisinden bilgi aldıklarını söyledi.

Maslahatgüzardan aldıkları bilgiye göre; Kabe’deki revakların yıkılacağı iddialarının doğru olmadığını, yapılacak düzenlemelerin revakları kapsamadığını belirten Loğoğlu, “Suudi Arabistan maslahatgüzarı ile yaptığımız görüşmede, kendisi tüm sorularımıza açıklıkla cevap verdi. El Şafi, Projesi Mimar Sinan’a ait olan ve 1590′da yapımı tamamlanan Kabe’deki Osmanlı mirası revakların yıkılmasının söz konusu olmadığını ve yapılan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını belirtti. Ayrıca kutsal mekanların sadece Suudi Arabistan’a değil, tüm İslam dünyasına ait olduğunu söyledi” dedi.

Suudi Arabistan maslahatgüzarına Hz. Muhammed’in mezarının bulunduğu yere cami yapılıp yapılmayacağını da sorduklarını belirten Loğoğlu, kutsal yerlere kesinlikle dokunulmayacağı cevabını aldıklarını belirtti. Loğoğlu, hükümetten konuyla ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını, yaptıkları görüşmenin amacının, halkın duyarlılığı ve taleplerini gündeme getirmek amacını taşıdığını ifade etti.

Toplantı sonrası patriot füzeleri yerleştirilmesi iddialarının sorulması üzerine Adana Milletvekili Loğoğlu şunları söyledi: “Bu iddialar kaygı vericidir. Ulusal güvenliği doğrudan ilgilendiren bu konuda Başbakan ayrı, Dışişleri Bakanı ayrı konuşuyorsa, devlet içinde ciddi bir zaaf ve eşgüdümsüzlük var demektir. Türkiye patriot füzesi alacak mı almayacak mı? Kürecik’teki radar üssüne mi, Suriye sınırına mı konumlandırılmak isteniyor? Hükümet kendisini toparlamalı; ciddiyet, netlik, duyarlılık içinde açıklama yapmalıdır” dedi.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »