CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Rize İl kadın Kolları tarafından halk kermesi…

Rize İl Kadın Kolları ‘Kendin Üret Kendin Sat’ sloganıyla İ.Kahraman Kültür Merkezinde açılan kermese katılan 60 civarında kadın, evlerinde ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor.

Organizasyonu yapan ve ücretsiz olarak hanımlara satış ortamı sağlayan Rize İl Başkanlığı’nın ilkini geçen yıl organize ettiği kermese katılan ev hanımları, ilgiden memnun. Rizeli kadınların hepsinin hamarat olduğunu söyleyen Emine Hut isimli ev hanımı, “Karadeniz kadını hamarat ve üretken olduğu için, bizim ürünlerimizi birçoğu kendisi yapıyor. O yüzden ürünleri Rize’de satmak zor. Bu yıl Ankara’da düzenlenen Rize Günleri etkinliklerine katılmıştık. Orada iğne iplik, ne varsa kapış kapış satılıyordu. Rize’de herkesin elinden iş geliyor ve birçok kadın kendi ihtiyaçlarını kendi yaptıkları el işi ve dokumalarla gideriyor.” dedi.

Beş yıldır mikrokredi kullanan ve bu şekilde 2 makineyle başladığı işi büyüterek 5 makine ile çalışmalarına devam eden Emine Hut, Ankara’da ülke çapındaki mikrokredi üyeleri arasında en başarılı girişimci ödülünün de sahibi. 50 yaşındaki ev hanımı Emine Hut, yetkililerden bir isteği olduğunu belirterek, “Biz evlerimizde üretim yapıyoruz ama ürünlerimizi sergileyip satabileceğimiz bir mekanımız yok. Büyüklerimizden, Kadınlar Pazarı şeklinde bize yer tahsis etmelerini ve ürünlerimizi burada satma olanağı vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Emine Hut, Rize’de herkesin hamarat ve üretken olduğu için ürün satmanın zor olduğunu söyledi.

Kermes katılımcılarından Mikrokredi üyeleri olan Refika Aktaş ile Hülya İslamoğlu ise feretiko ve dantel işlemelerini sergiledikleri kermeste satışlardan memnun olduklarını ve kermesin amacına ulaştığını ifade ettiler.

Kermesin organizasyonunu üstlenen CHP İl Kadın Kolları Üyesi Hatice Çalışkan, arkadaşlarıyla birlikte özverili bir çalışmanın sonucu olarak birçok kadını bir araya getirdi.

Amaçlarının evlerinde ürettikleri ürünlerin satışı için kadınlara kolaylık sağlamak olduğunu kaydeden Rize İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt, ilkini geçen yıl yaptıkları halk kermesinin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ve bu çalışmanın genel merkez tarafından örnek çalışma olarak gösterildiğini söyledi.

Rize İl Kadın Kolu üyesi ve organizasyon sorumlusu Hatice Çalışkan ise; amaçlarının kadınlara destek sağlamak olduğunu belirterek, “Üreten kadınlarımıza bir fırsat oluşturmak, evlerinde ürettikleri ve satış konusunda güçlük çektikleri ürünlerinin satışına kolaylık sağlamak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kermese katılım oldukça yüksek. Halkımızın ilgisi de memnuniyet verici” dedi.

Hülya İslamoğlu, kermesin amacına ulaştığını söyledi. Hülya Hanım, kermesin 5 gün boyunca açık kalmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, satışlardan ümitli olduğunu ifade etti.

Kermeste, ev tekstili ürünlerinden yiyeceklere, hediyelik süs eşyalarından sanat yapıtlarına kadar geniş ürün yelpazesi var.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »