CHP Genel Merkez

Faks : (+90) 312 207 40 39
Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Selçuklu İlçe Başkanı Yeniyol: “İnsan haklarına aykırı davranışlar hat sayfa ulaşmıştır.”

Konya Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, partililerle birlikte insan hakları konusunda yaptığı toplantıda son yıllarda şehrimizle birlikte ülkemizde insan hakları ihlallerin artığını belirterek, “İnsan Haklarının temelini10  Aralık 1948 tarihli  İnsan Hakları Beyannamesi, 4 Kasım 1950 tarihli Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi  oluşturuyor. En temel hak insan haklarıdır. İnsan hakları hakların en kutsal olanıdır. Son yıllarda şehrimizde ve Türkiye genelinde insan haklarına aykırı davranışlar hat sayfa ulaşmıştır. Bunun önüne geçilmesi gerekir” dedi.

-Çocukların sanayide çalıştırılmasın bir insan hakkı ihlalidir-

Selçuklu İlçe Başkanı Yeniyol, çocukların sanayide uygunsuz ve mesai kurallarına uyulmadan çalıştırılmasının bir insan hakkı ihlali olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini dikkat çektiği açıklamasını şöyle sürdürdü;  “Sanayinde çalışan  15-16  yaş arası çocukları sabah 7’de  akşam  19’da  kadar 14 saat  çalıştırmaktadır. Bazı yerlerde zorla çalıştırılmakta  ve en büyük insan hakları ihlali  yapılmaktadır. Bunun yanında da eğitim ve öğretim de insan hakları   ihlali yapıldığını ve idarecilerin  kendi düşüncesinden olmayan öğretmenlere idari ve yasal işlem uygulanmakta olduğunu  duyuyoruz.  Çeşitli şikâyetlere tanık olduk. Buda  bir   insan hakkı ihlaline  girmektedir. Kılık kıyafet yasası ile  öğrenciler ve veliler arasındaki ilişkiler  birer insan hakkı ihlalini oluşturmaktadır. Elektrik faturaları  kaçak kullanım bedelleri ve zorla alınan paralar  banka kredilerinden alınan usulsüz  paralar insan hakları ihlallerinden bir kaçıdır. Ancak yetkililer bu konuda duyarsızdır. Bunun yanında kadına şiddet  ve kadın cinayetlerin artması  insan hakları ihlalleri arasındadır. Trafikte  kesilen cezaların bazıları  ve sağlıkta alınan ek bedellerde bir insan hakları ihlalidir. Şehrimizdeki baz istasyonları  4721 sayılı  Türk Medeni Kanunun komşu hakları kısmı ve 737  sayılı kanun ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine  açıkça aykırı bir insan hakkı ihlalidir. Bu nedenle Konya İl İnsan Hakları Kuruluda baz istasyonlarını  insan hakkı  ihlali   olarak görmüştür. CHP olarak biz, İnsan İhlallerinin  bir insana  karşı işlenen bir suç olarak görüyor ve  bu konuda gerekli olan insan mücadelemizi sürdürüyoruz”.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google
  • RSS Feed

Yorum yaz.

Yorum yapabilmek için üyelik girişi yapın. Giriş Yap »