CHP Genel Merkez

Yerel Seçim 2014

CHP : Türkiye’nin Birleştirici Gücü

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer;

İnançlar, değerler, kişisel tercihler üzerinden yaratılmak istenen ayrıştırma politikalarının sonuna geldik. Son 11 yıldır Türkiye’yi bir büyük kutuplaşmanın içine hapsetmeye çalışan zihniyet artık ülkeyi yönetemez halde. Devlet, devlet olmaktan çıkarıldı. Güçler ayrılığı prensibi tahrip edildi. Sistem, kurumlar içinde birbiriyle kavgalı yöneticiler nedeniyle kilitlendi. Hukuk devletine ve demokrasiye olan inanç yok edildi. İktidar, gücü elinde tutanların haksız kazanç makinesine dönüştürüldü. Millet, kişisel ikbal hırslarıyla kutuplara ayrıldı.

Modern tarihimiz boyunca ne zaman ulusal birliğe ihtiyaç olsa, adres hep CHP olmuştur. Bu kez de, Türkiye’nin birliğinin adresinin CHP olduğunu gören milyonlar, geçmiş siyasi eğilimleri ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi etrafında toplanıyor.

Çünkü CHP son yıllarda attığı adımlarla, Cumhuriyet değerlerine sarsılmaz bağlılığından ve sosyal demokrasinin temel ilkelerinden hiçbir taviz vermeden, özünü koruyarak kendini yeniledi, geliştirdi. Cumhuriyeti kuran parti olduğu kadar, halkın partisi olduğunu da gösterdi. Kapılarını Türkiye’nin bütün renklerine, bütün kesimlerine, bütün sessizlerine ve kimsesizlerine açtı.

Bugün Türkiye yeniden düzen ve huzur istiyor. Türkiye toplumsal barış istiyor; özgürlük istiyor. Türkiye fırsat eşitliği ve adalet istiyor. Türkiye çoğulculuğu temel bir demokrasi değeri ve kültürel bir zenginlik kaynağı olarak yaşamak istiyor.

2014 yerel seçimleriyle birlikte, siyasette aklın ve ahlakın yeniden hakim olacağı bir döneme adım atacağız. Bu yeni dönemde, milletimizi bir kez daha birleştireceğiz. Halkımızın tüm kesimlerinin “varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde” yaşayacağı Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Hükümetin baskı ve otoriterleşme gayretlerine karşı demokrasiyi güçlendireceğiz, özgürlükleri geliştireceğiz.  Ekonomik refahtan herkesin pay alacağı nitelikli bir büyümeyi gerçekleştireceğiz.

Bu yeni dönemin öncüleri hiç kuşku yok, gecesini gündüzüne katarak çalışan siz çok değerli Cumhuriyet Halk Partililersiniz. Sizlerle ve partimle gurur duyuyorum. 2014 bu gururu bütün Türkiye’yle paylaşacağımız bir yıl olacak.

Hepinizi, ülkemizin tarihini yeniden yazmaya davet ediyorum. Gelin, halkımıza hak ettiği demokrasiyi birlikte armağan edelim. Gelin Türkiye’yi özgürleştirelim, kalkındıralım, ileriye götürelim.

Sevgi ve saygılarımla,

Kemal Kılıçdaroğlu