CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

TBMM Konuşmaları

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Davutoğlu’nun kritik zamanlarda Kayıpoğlu haline geldiğini belirtti ve ‘Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran’dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim’ diyen Arınç’a, “Ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan neden 8 Haziran’ı bekliyorsun” diye seslendi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Davutoğlu’nun kritik zamanlarda Kayıpoğlu haline geldiğini belirtti ve ‘Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran’dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim’ diyen Arınç’a,  “Ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan neden 8 Haziran’ı bekliyorsun” diye seslendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Gerçekleri halka anlatacağız. Bu bizim görevimizdir. Doğruları, abartmadan, halkın anlayacağı dille tane tane, Bilal’e anlatır gibi hükümete anlatacağız” dedi. -”Hükümet sözcüsüne soru; Sen bunların tamamını biliyordun… Devamını Oku

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar kendi çıkarlarını ülkenin çıkarları üzerinde görüyor. 12 yıldır iktidardalar. Demokrasi adına ne geldiyse silip süpürdüler. 12 yıldır geldikleri nokta içlerinde kavgadır. Yalan söylemek de onların hüneri ” dedi.

-“Bunlar Türkiye’yi babalarının çiftliği sanıyor. Mustafa Kemal’in Türkiye’si kimsenin çiftliği olamaz, şirket gibi yönetilemez.” -“En son Merkez Bankası ile kavga ettiler, hiç yoktan. Faturası 90 milyar lira. Kim ödeyecek bunu?… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bankalara borcu olanlara, ” Seni bu borç batağından kurtarmak Kemal Kılıçdaroğlu’nun namus borcudur” diye seslendi. “Ben de önseçime gireceğim” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bankalara borcu olanlara,  ” Seni bu borç batağından kurtarmak Kemal Kılıçdaroğlu’nun namus borcudur” diye seslendi. “Ben de önseçime gireceğim” dedi.

-“Van’da 8 bine yakın taşeron işçisi kadro için açtıkları davayı kazandı. Ancak aradan 3,5 yıl geçmesine rağmen kadroya atanamadı. Kemal Kılıçdaroğlu olarak diyorum ki, sabredin, 8 Haziranda Türkiye, dünya değişecek…. Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarihi bir belgeyi açıkladı ve Atatürk’ün İnönü’ye gönderdiği yazıda, “Ben icab ettiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim” dediğini belirtti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarihi bir belgeyi açıkladı  ve Atatürk’ün  İnönü’ye gönderdiği  yazıda, “Ben icab ettiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim” dediğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, 77 milyona, “Ülke gestapo mantığıyla, muhaberat devleti gibi yönetiliyor. Her vatandaşın özel yaşamı mercek altına alınıyor ve o vatandaş fişleniyor, sen bunun hesabını 7 Haziran’da sormak zorundasın sevgili… Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Devleti şirket olarak gören Erdoğan’ı kınadı ve Gazi Mustafa Kemal için camilerde rahmet-mevlit okutulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi, “O, ben bu ülke için canımı veririm diyen biri” dedi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu  Devleti şirket olarak gören Erdoğan’ı kınadı ve Gazi Mustafa Kemal için camilerde rahmet-mevlit okutulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi, “O,  ben bu ülke için canımı veririm diyen biri” dedi

-”Devleti şirket gibi yöneteceğiz’ diyor. Çünkü, hukuk nedir bilmiyorlar, hukukun üstünlüğü nedir bilmiyorlar, devlet tecrübesi nedir bilmiyorlar, devlet nedir bilmiyorlar. ‘Ben devleti şirket gibi yöneteceğim, istediğimi gibi yönetirim’ diyor. Şu… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, tırmanan işsizliğe dikkat çekti ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan seçim sonucuna saygı istedi, “Bunlar yalan söyleme konusunda müthiş ustalar, kimse ellerine su dökemez yalan söyleme konusunda” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, tırmanan işsizliğe dikkat çekti ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan seçim sonucuna saygı istedi, “Bunlar yalan söyleme konusunda müthiş ustalar, kimse ellerine su dökemez yalan söyleme konusunda”  dedi.

-“İstanbul Üniversitesi’nde rektörlük seçimleri yapıldı, Raşit Tükel en yüksek oyu aldı. Hep demokrasi’ diyorlar ya,  ‘hep sandık’ diyorlar ya, ‘milli irade’ diyorlar ya,  bakalım şimdi milli iradeye ne kadar saygı… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP TBMM Grup toplantısında seçmenlere, “Kütükte kayıtlarınızı kontrol edin,” gençlere de, “Bu iktidar sizin iktidarınız değildir. Bu iktidar kendi çocuklarına işveren bir iktidardır” diye seslendi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP TBMM Grup toplantısında seçmenlere,  “Kütükte kayıtlarınızı kontrol edin,” gençlere de,  “Bu iktidar sizin iktidarınız değildir. Bu iktidar kendi çocuklarına işveren bir iktidardır” diye seslendi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün işsiz gençlere, 5 milyon 690 bin işsiz gence sesleniyorum. Bu iktidar, senin iktidarın değildir. Bu iktidar, senin sorunlarını çözmek için yola koyulan bir iktidar değildir…. Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan ve Davutoğlu ile ekibine “Hodri Meydan” dedi, televizyonda halkın sorunlarını tartışmaya çağırdı.

-“Ekonominin e’sini bile bilmez. O konuşur, arkasından ağabeyi konuşur. CHP Grubu’ndan açık çağrı yapıyorum; Sen, ağabeyin, akrabaların, bütün yandaşların çıkın karşıma namusluysanız. Meydan okuyorsan adam gibi çıkarsın karşıma, otururuz beraber… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin vicdanı AKP’yi kabul etmiyor artık. Bu parti her alanda devrim yaptığı iddiasında. Ayakkabı kutularında devrim yaptılar bunlar, para kasalarında devrim yaptılar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı nasıl çalınır, kul hakkı nasıl yenir, orada devrim yaptılar bunlar. ‘En temiz olan dini, manevi duyguları nasıl istismar ederiz’, orada devrim yaptılar bunlar. Artık bu partiden Türkiye’nin kurtulma zamanı gelmiştir” dedi ve “En büyük yalancının kaçak sarayda oturduğunu” söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin vicdanı AKP’yi kabul etmiyor artık. Bu parti her alanda  devrim yaptığı iddiasında. Ayakkabı kutularında devrim yaptılar bunlar, para kasalarında devrim yaptılar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı nasıl çalınır, kul hakkı nasıl yenir, orada devrim yaptılar bunlar. ‘En temiz olan dini, manevi duyguları nasıl istismar ederiz’, orada devrim yaptılar bunlar. Artık bu partiden Türkiye’nin kurtulma zamanı gelmiştir” dedi  ve “En büyük yalancının kaçak sarayda oturduğunu” söyledi.

-“Kabataş ile ilgili iddia ortaya atıldıktan sonra, “Böyle bir saldırı yapılmışsa onu yapanların insan olamayacağını” söyledim. Hatta hayvan bile olamaz. Hayvanlarda böyle şey yapmaz.” -”İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube… Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan’a “Orası senin babanın çiftliği mi?” diye seslendi ve “Adı üstünde, MİT milli olmak zorundadır. İktidar partisinin arka bahçesi, Milli İstihbarat Teşkilatı olamaz. O nedenle Hakan Fidan’ın geriye dönüşü doğru değildir” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan’a “Orası senin babanın çiftliği mi?” diye seslendi ve “Adı üstünde,  MİT  milli olmak zorundadır. İktidar partisinin arka bahçesi, Milli İstihbarat Teşkilatı olamaz. O nedenle Hakan Fidan’ın geriye dönüşü doğru değildir” dedi.

-“Hükümetin bütün projeleri çöktü ve yönetme aczi içine düştü. Hükümet kendi içinde kavgalı. “Birisi telefon ediyor MİT Müsteşarına, ‘ayrıl seni milletvekili yapacağım.’ Öbürü telefon ediyor, ‘sakın ayrılma.’ İstifa ediyor, eğilim… Devamını Oku