CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

TBMM Konuşmaları

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Sevgili Peygamberimiz diyor ki ‘öyle bir zaman gelecek, rüşvet hediye adı altında alınıp verilecek.’ Bugünün Türkiyesi’ni tanımlıyor” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Romanlara sorunlarını çözmek için namus sözü verdi, emeklilere dini bayramlarda ikramiye vaadetti, Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında yoksulluğa, işsizliğe son verileceğini söyledi. -“Yasaklarla mücadele edeceklerdi. Yeni yasaklar geliyor. Adaletten kaçanlar… Devamını Oku

CHP Grup toplantısı siyah takım elbise giyen ve siyah kravat takan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile Özgecan için saygı duruşuyla başladı. Grup toplantısına Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ın babası ile, emniyet görevlileri tarafından öldürülen gençlerin yakınları da katıldı.

CHP Grup toplantısı siyah takım elbise giyen ve siyah kravat takan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile Özgecan için saygı duruşuyla başladı. Grup toplantısına Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ın babası ile,  emniyet görevlileri tarafından öldürülen gençlerin yakınları da katıldı.

“2007′den bu yana 183 kişi hayatını polis kurşunuyla kaybetti”diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kadın kaç çocuk doğuracak. Birisi karar verecek. Nasıl doğum yapacak? Ona da karar verecekler. Nasıl giyinecek? Ona da… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP TBMM Grup toplantısında Yüce Divan oylamasına dikkat çekti, “Bu Parlamento, ulusal kurtuluş savaşını yönetti, kirliliği kabul edemez. Kirliliği buraya bulaştırmayalım” dedi.

- “Kirliliği buraya bulaştırmayalım. Hepimizin vicdani, ahlaki sorumluluğu var. Çocuklarımıza, ülkemize, vatanımıza karşı sorumluluğumuz var. Devleti itibarlı kılacak olan bizleriz, kullanacağımız oylardır” -“Bütün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin saygıdeğer milletvekillerine sesleniyorum,… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Yüce Divan’dan kaçırılan eski bakanların aldıkları rüşveti kuruşu kuruşuna açıkladı ve bu konuyla ilgili TBMM’de yapılacak görüşmelerin de kamuoyunun bilgisinden kaçırılacağı, yayın yaptırılmayacağı ihtimaline dikkat çekti.

Çağlayan: 19 Mart 2012 ilk rüşveti aldığı tarih. Aldığı rüşvetler: 6 milyon dolar, 3 milyon TL, 300 bin İsviçre Frangı. Bir de piyano” -“Piyanoyu büyük ihtimalle komisyon başkanına hediye etmiştir. O… Devamını Oku

4 yıllık iktidar isteyen Kılıçdaroğlu, “CHP İktidarında sosyal yardımlar kesilmeyecek, iki katına çıkacak” diye söz verdi ve CHP iktidarında işsiz insan kalmayacağını söyledi.

-“AKP 12 yıldır iktidarda, ancak işsizlik sorunun çözemedi. Bütün işsizler bu durumu iyi düşünmeli. 12 yıldır işsizleri oyaladılar. Benim işsizlere bir sözüm var; CHP’ye sadece 4 yıl için yetki ver, bak… Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan’a, Ebuzer’in Muaviye’ye seslendiği gibi, “Kaçak sarayı halkın parasıyla yapıyorsan ihanettir, kendi paranla yapıyorsan israftır” diye seslendi.

“Ne zaman yoksulluk bir kapıdan girerse, din başka bir kapıdan çıkar gider” diyen Ebuzer, sahabenin en önde  gelenlerinden  birisidir. Dünya malına tamah etmemiş, fakir fukaranın yanında durmuş, mazlumların sesi olmuştur…. Devamını Oku

‘Doğmayan kızım bana not bırakmış’ diyen, oğluyla rüşvet pazarlığı yapan, Kerry ‘Gazze’ye gidemezsin’ deyince yerinden kalkamayan birinden Cumhurbaşkanı olmaz” diyen Kılıçdaroğlu, E. İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da şunları söyledi;

‘Doğmayan kızım bana not bırakmış’ diyen, oğluyla rüşvet pazarlığı yapan, Kerry ‘Gazze’ye gidemezsin’ deyince yerinden kalkamayan birinden  Cumhurbaşkanı olmaz” diyen Kılıçdaroğlu, E. İhsanoğlu’nun  cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da şunları söyledi;

- ”Eğer İhsanoğlu kazanırsa, hukukun üstünlüğü kazanacak, parlamenter sistemimiz kazanacak, Ortadoğu kazanacak. İhsanoğlu kazanırsa AB, uygar dünya kazanacak, Türkiye kazanacak, biz kazanacağız” -“ Biz hukuk devleti, kadın erkek eşitliği, Parlamentoya sahip… Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu adına Erdoğan’a hodri meydan dedi ve “Yalan söylemekten vazgeç, yüreğin yetiyorsa, eşit koşullarda Ekmeleddin Bey’le yarışa gir” diye seslendi.

*Yalancıdan başbakan olmaz. Vallahi billahi olmaz. Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı da olmaz. Gidiyor Samsun’a miting yapıyor. 10 Kasım’da Mustafa Kemal hayata gözlerini yumdu. Bir gün sonra askerler meclisi kuşattı, ya İnönü’yü… Devamını Oku

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Grup konuşmasında, “Rıza Zarrab’ın hamisi Recep Tayyip Erdoğan” dedi ve Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsan mal varlığının hesabını ver diye seslendi.

-“MİT 18 Nisan’da önüne rapor koyuyor. Sen aylarca sesini çıkartmıyorsun. Altın işi dahil, bakanlarının Rıza Zarrab’la ilişkileri anlatılıyor. Bunlar duyulursa hükümetin çok zor durumda kalacağı  belirtiliyor.” -”Raporda, hassas kaynaktan derlenen… Devamını Oku

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Zarrab’ın rüşvetini elinin tersiyle iten ve sürgüne giden gümrükçü Teoman’ı, ‘Gözünü sevdiğimin Teoman’ı, hepimizin onuru” diye selamladı ve karanlığa ışık tuttu.

*1 Ocak 2013. Gana’dan bir uçak kalktı, Yeşilköy’e indi. Gümrükçülere, ‘yükümüz taş, 1,5 ton taş getiriyoruz” dediler, taş dedikleri altın çıktı. *4 Ocak 2013. Üç gün sonrası,uzun tartışmalar. Araya Rıza… Devamını Oku