CHP Genel Merkez

Parti Sorumluluğu : İdari ve Mali İşler
Görev :

İl : Samsun

A. Haluk Koç, 3 Ekim 1954’te İstanbul’da doğdu. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat’tır. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Galatasaray Lisesi’nden 1973 yılında mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı’nda tamamladı. 1990’da Doçent, 1996’da Profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında, 200’ün üzerinde makalesi yayınlandı. 2000-2002 yıllarında CHP Parti Meclisi ve MYK üyelikleri ile Kasım 2002’ye kadar CHP Sağlık Komisyonu Koordinatörlüğü yaptı. 22. , 23. ve 24. Dönem Samsun Milletvekili seçildi. 22’nci Dönemde TBMM AB Uyum Komisyonu ve TBMM Avrupa Akdeniz Parlamenter  Asamblesi Üyesi, CHP Grup Başkanvekilli görevlerinde bulundu. 23. ve 24.’üncü Dönemde TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi. Halen CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcüsü olarak görev yapmaktadır. Fransızca ve İngilizce bilen Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google