CHP Genel Merkez

Tel : 0312 420 59 00
Görev :
İl : Ankara

3 Aralık 1968 yılında Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat Bölümü mezunudur. Çalışma hayatına Koç Holding’de başladı. 24 yaşındayken Türkiye’nin insan kaynakları alanında faaliyet gösteren ilk şirketlerinden birini kurdu. Daha sonra eğitim danışmanlığı ve uluslararası bir firmanın Türkiye temsilcisi olan ve yönetim danışmanlığı alanında hizmet veren iki şirket daha kurdu. Nazlıaka, iş yaşamındaki başarıları neticesinde, eğitim, yönetim ve insan kaynakları alanında Türk iş dünyasına yön veren isimlerden birisi oldu. Gerek Türkiye’de, gerekse yurt dışında birçok ulusal ve uluslararası kongre, seminer ve panele konuşmacı olarak katıldı.

Peryön, Özel İstihdam Büroları Derneği ve Endeavor gibi sivil toplum örgütlerinde kurucu üye, yönetim kurulu üyesi, danışma kurulu üyesi gibi etkin roller üstlendi. Canlı olarak yayınlanan “İş ve Kariyer Dünyası” adlı haftalık programı hazırlayıp sundu. 2001′de “Yılın İş Kadını”, 2002′de “ODTÜ Takdir Ödülü”, 2008′de “Yılın Genç İş kadını”, 2012’de “Yaşama Dokunanlar” ve “Kadın Platformu” ödülünü almıştır.

Aylin Nazlıaka Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlere hediyesi olan “GenceArtı İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi’nin mimarıdır. PM Üyesi ve TBMM 24. Dönem Ankara Milletvekilidir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google