CHP Genel Merkez

Email : aciray@gmail.com
Görev :
İl : İzmir

İzmir’in Bayındır ilçesinde 1957 yılında doğan Dr. Aytun Çıray 1981’de Tıp Doktoru, 1988’de İç Hastalıkları Uzmanı oldu.

1989 yılında Başhekimliğe, 1993’de ise Sağlık Bakanlığı müsteşarlığına atandı. Aytun Çıray, 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı. Daha sonra atandığı Başbakanlık Danışmanlığı’ndan 2005 yılında istifa etti.

Bu süreçlerde yönetici sıfatı ile PETKİM, ERDEMİR ve İSDEMİR gibi şirketlerin yönetiminde bulundu. ERENCO şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

Sağlık sektörünün Yeniden Yapılandırılması Programı Yönetimi, Sosyal Sektörlerde Ulusal ve Uluslararası (Dünya Bankası / UNDP) Proje, Finansman, Yatırım, Kalkınma ve Gelişme Programları Yönetimi Tecrübesi olan Çıray’ın başkanlığında hazırlanan Sağlık Reformu Kanun Taslakları TBMM’ne sunuldu. Dr. Aytun Çıray T.C. Hükümeti adına Dünya Bankası ile 2. Sağlık Projesi İkraz Anlaşması müzakerelerine başkanlık etti. (Washington, D.C.)

Kaybedilmiş zamanlar ülkesi, Kürt sorunu değil ırkçı terör ve İzmir Medeniyeti Yükselirken adlı üç kitabı yayınlandı.

Çıray, İnternethaber, Yeni Asır, Gazete Ege, Egeli Sabah, Haber Ekspres, Yenigün ve son olarak Sözcü gazetelerinde makaleler yazdı. Halen Turktime internet gazetesinde yazılarına devam ediyor.

Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google