CHP Genel Merkez

Email : birgul.ayman.guler@chp.org.tr
Görev :
İl : İzmir

Birgül Ayman Güler 1 Haziran 1961′de İzmir Bergama’da doğdu. Baba adı İlyas, anne adı Zehra’dır.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde yaptı.

1985′te İçişleri Bakanlığında Araştırma Planlama Koordinasyon Uzman Yardımcısı, 1986–2002- yılları arasında TODAİE’de öğretim üyesi olarak çalıştı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında 1996 yılında doçent, 2002 yılında profesör oldu. 2002 yılında AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesine öğretim üyesi olarak geçti. Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi ve Yerel Yönetimler Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği’nin kuruculuğu, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Dergi ve kitap yayıncılığı yaptı. TODAİE Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi ve AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

İngilizce bilen Ayman Güler evlidir.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google