CHP Genel Merkez

Görev :
İl : İstanbul

CHP İstanbul Milletvekili

Fatma Nur Serter, 10 Kasım 1948’de İstanbul’da doğdu. Babasının adı Mehmet Emin, annesinin adı Fahrünnisa Turança’dır.

Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. London School of Economics’de doçentlik tezi çalışmaları yaptı. İstanbul  Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1982’de Doçent, 1988’de Profesör unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Yurtdışında pek çok ülke üniversitelerinde üst düzey toplantı, konferanslara katıldı. Farklı alanlarda 6 kitabı yayınlandı. Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

23. Dönem’de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi ve TBMM Milli Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Serter, evli ve 1 çocuk annesidir.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google