CHP Genel Merkez

Parti Sorumluluğu : Yerel Yönetimler
Görev :

İl : Malatya

3 Nisan 1968 günü Malatya Yazıhan İlçesi Karaca Köyü’nde dünyaya geldi. Malatya Turan Emeksiz Lisesi’nden mezun oldu. 1985-1989 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İktisadi ive İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde yüksek öğrenim gördü. Üniversite yıllarında Anadolu Üniversitesi Öğrenci Derneği’nin kurucularından oldu. Eskişehir’de Halkevleri’ ne üye olarak öğrenci hareketinde yer aldı.

Üniversite eğitimi ve askerliğinin ardından 1993 yılında SHP üyesi olan Ağbaba henüz 26 yaşındayken 1994 yerel seçimlerinde Malatya Belediye Meclis Üyesi seçildi. Türkiye’nin en genç Belediye Meclis Grup Başkanı olarak bu görevinin yanı sıra CHP-SHP birleşmesinden sonra CHP İl Saymanlığı, İl Eğitim Sekreterliği ve kurultay delegeliği görevlerinde bulundu.

1999 yılında yapılan İl Kongresinde Malatya İl Başkanı seçildiğinde 30 yaşındaydı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Milletvekili adayı, 2007 seçimlerinde Milletvekili aday adayı oldu. 2003-2005 yılları arasında CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 6 Mart 2010 yılında ilçe örgütlerinin tamamının isteğiyle yeniden İl Başkanlığına aday gösterilen ve seçilen Ağbaba bu görevi Ocak 2011′e kadar sürdürdü.

12 Haziran 2011 seçimlerinde delege bazında ön seçimle 1. sıra Milletvekili adayı olan Ağbaba TBMM’de Malatya Milletvekili olarak Malatya’nın sorunlarını dile getirmesinin yanı sıra TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeliğinde bulunmaktadır. CHP Cezaevi Komisyonu sözcülüğünü yürütmektedir. Komisyon olarak Hasta Mahpuslar Raporu,
Tutuklu Gazeteciler Raporu,
Tutuklu Milletvekilleri Raporu ile
Balyoz Kumpası kitabının yayınlanmasına öncülük etmiştir.
CHP 34. Olağan Kurultayında PM üyesi seçilen Ağbaba, 8 Mayıs 2014′te Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen 18. Olağanüstü Kurultay’da yeniden PM üyesi seçilmiştir.

Malatyaspor Kongre üyesi, İnsan Hakları Derneği, Halkevleri ve ADD üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google