CHP Genel Merkez

Parti Sorumluluğu : Genel Sekreter
Görev :

İl : İstanbul

Siyasal yaşamı 12 Eylül nedeniyle kesintiye uğrayan Gürsel Tekin, 1984 yılında Sosyal Demokrasi Partisi’nde (SODEP) siyasete yeniden girdi.

1989 yılında Kadıköy Belediyesi’nde, partisini Meclis Üyesi olarak temsil etti. 1994′teki seçimlerin ardından da aynı görevi üstlendi. 1995 yılında Sosyal Demokratlar CHP çatısı altında birleşince Meclis Üyeliği görevini bu kimlik altında sürdüren Gürsel Tekin, 1996 yılında Kadıköy ilçe saymanlığı, 1994-97 yılları arasında Kadıköy Belediyesi Encümen Başkanlığı, 1997 yılında ise Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyeliğine tekrar seçilerek 1997 yılında başladığı Kadıköy Belediye Başkan Vekilliği ile beraber bu görevlerine de devam etti. 2004 yerel seçimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi oldu.

2002-2005 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, 2007-2010 yılları arasında da CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlendi.

2005-2010 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Grup Başkan Vekilliği yaptı.

Türkiye’nin sosyo-ekonomik yapısı ve sorunları üzerine 300′den fazla makaleye imza atmış ve bunların bir kısmına Babil Yayınevi’nden çıkan “Sevdamız İstanbul” isimli kitabında yer vermiştir.

Ayrıca farklı ilçe ve illerde yüzlerce kadın ve çocuğun topluma kazandırılması, toplumda aktif rol alması için psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra ücretsiz eğitim de veren Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği, Cumhuriyet Halk Evleri’nin kurucusu ve Genel Başkanı’dır.

24. Dönem İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin,  evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google