CHP Genel Merkez

Tel : 0312 420 61 18
Görev :
İl : İstanbul

1957 yılında Çorum Tarhan Kozlusu köyünde doğdu. 1976’da Ankara İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Bir müddet Çorum Alaca ilçe merkezinde imam-hatip olarak görev yaptı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Gece Bölümü) Tefsir Hadis Bölümü’nden 1981’de birincilikle mezun oldu. Yükseköğrenimi esnasında Beyoğlu’nda Kuran Kursu öğreticiliği yaptı. 1981’de Sinop Gerze müftüsü olarak atandı. Balıkesir’de asteğmen öğrenci olarak, Elazığ’da ise asteğmen olarak vatani görevini yaptı. Yozgat-Sorgun Müftüsü olarak birkaç (1983-1985) yıl hizmet verdi. İlmi araştırmalar yapmak üzere Mısır ile Türkiye’nin kültür mübadelesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca devlet memuru olarak iki yıl (1985-1987) süreyle Mısır’a gönderildi. 1987’de Bolu-Akçakoca müftüsü oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursu’na katıldı. İstanbul Merkez Vaizliği yaparken 1992’de Üsküdar müftüsü olarak atandı. 11.01.1999 tarihinde DSP Üsküdar Belediye Başkan Adaylığı için görevinden ayrıldı. 14.06.1999’da Şile müftüsü olarak tekrar göreve döndü. 11.10.1999’da Beyoğlu müftülüğüne naklen tayin edildi. 08.08.2002’de CHP İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden ayrıldı. 09.12.2002’de Adana Yüreğir müftülüğüne atandı. 2003 yılında emekli oldu. CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekilidir.

Evli ve beş çocuk babasıdır.

Yayınlanmış Eserleri:

1. Riyazu’s-Salihin Tercümesi ve Şerhi (genellikle cami imamlarının yararlandığı, dini eserler arasında meşhur bir hadis kitabının Türkçe tercümesi ve açıklamasıdır. 6 cilt olarak 1990 yılında basılmıştır.)
  2. Peygamberimiz Döneminde Kadınlar
  3. Oruç, Mübarek Geceler ve Bayramlar