CHP Genel Merkez

Tel : 0312 420 55 84
Görev :
İl : Trabzon

Trabzon’un Hızırbey (Sotka) mahallesinde 1950 yılında, belediyeci bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Sırası ile Kaledibi İlkokulu, Karma Ortaokulu ve Trabzon Lisesini, 1971 yılında Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldu. Açık Öğretim Fakültesinde lisans tamamladı. Trabzon Karma Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi ve Erzurum Şair Nafi Ortaokulu ile Kırıkkale Mustafa Necati Ortaokullarında öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Trabzon Akçaabat Derecik İlköğretim Okulu’nda müdürlük, 1983 yılında Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, 1985 yılında Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1989 yılında Trabzon Turizm İl Müdürlüğü yaptı. 2003 yılında Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve üç ayrı Vali döneminde ise vali yardımcılığına vekâlet etti.

2004–2009 yılları arasında CHP’den Trabzon Belediye başkanlığı yaptı. Mart 2010’da CHP Trabzon İl Başkanlığına seçildi. 2010 yılında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 2011 seçimlerinde Trabzon Milletvekili seçildi.

YAYINLARI VE ÖDÜLLERİ

Çeşitli gazete ve dergilerde, spor kültür ve turizm konulu yazılar yazan M.Volkan Canalioğlu’nun, Trabzon Gelenek ve Görenekleri, Yayla turizmi, Trabzon (Tarih, Kültürel Varlıkları ve Turizmi) isimli üç kitabı bulunmaktadır. Yine çeşitli sempozyum, panel ve konferanslara konuşmacı olarak katıldı ve bildiri sundu.

Turizm Bakanlığı ve Trabzon Valiliği ile Trabzon Tugay Komutanlığı tarafından teşekkür ve takdirnamelerle ödüllendirildi. 1972 yılında Yeni Gün Gazetesi Yılın Amatör Sporcusu ödülü, 2000 yılında en iyi yönetici müdür ödülü ve çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından üstün gayret ve başarı ödülleri aldı. Trabzon Belediye Başkanlığı döneminde, aralarında aşağıda bazı örnekleri verilen 110 kurum ve kuruluş ile yayın organı ve Türkiye çapında yapılan halkın katıldığı anketler sonucu çeşitli ödüler kazandı:

1. Meclis Dergisi Okurları Yılın Belediye Başkanı Ödülü (2006),

2. Gözcü Gazetesi Okurları Yılın Belediye Başkanı Ödülü (2006),

3. Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Okurları Yılın Belediye Başkanı Ödülü (2006),

4. Şehir ve Başkan Dergisi Yılın Belediye Başkanı Ödülü (2006),

5. Kırıkkalegücüspor Spor Ödülleri Spora En Fazla Hizmet Eden Belediye Başkanı Ödülü (2007),

6. Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Turizm Yenileme Ödülü (2008),

7. Şehir ve Başkan Dergisi Yılın Belediye Başkanı Ödülü (2007),

8. Karadeniz’in Sesi Kuzey Anadolu Gazetesi (2008),

Mart 2009’da Batum Üniversitesi tarafından Fahri Doktora derecesiyle ödüllendirildi.

ÜYE OLDUĞU SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakıf Kurucu üyesi, Muhteşem Süleyman Vakıf Kurucu Üyesi, Turizm Dayanışma Vakfı, Trabzon Liselerinde Yetişenler Kültür Dayanışma Vakfı, Turizm Tanıtma Derneği, Trabzon Engelli Çocukları Koruma Derneği, Lösemili Çocuklar Yardım Derneği, Avcılık İhtisas Kulübü, Trabzon Tenis, Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü, Hızırbey Spor Kulübü, Trabzon spor Kulübü Genel Kurul Divan kurulu ve Onur üyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atıcılık Federasyonu Trabzon Temsilcisi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (Fahri), Karadeniz Yazarlar Birliği, Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Onursal Başkanlığı, Ailem Olsun Derneği.

SPOR YAŞANTISI

Amatör olarak 1967–72 yılları arasında Trabzon Yeşilspor, Akçaabat Sebatspor, Trabzon Gençlerbirliği ve Trabzon Yolspor ve Trabzon Lisesinde futbol oynadı. 1972 yılından itibaren Profesyonel olarak Erzurumspor ve Kırıkkalespor takımlarında futbol oynadı.

MEDENİ HALİ

Volkan Canalioğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google