CHP Genel Merkez

Web : http://www.chp.org.tr
EPosta : chp@chp.org.tr

Perihan SARI

Elbistan’da doğdu. Öğrenimini Sivas ve Ankara’da tamamladı. AÜ SBF BYYO’nu bitirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 1979’da iş müfettişi yardımcısı; 1983-1993 tarihleri arasında  iş müfettişi; 1992-1993 tarihleri arasında Bakan Danışmanı; 1993-1999 yılları arasında da Çalışma Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2000 yılında, emekliliğe hak kazandığı tarihte baş iş müfettişi olarak kamu görevinden ayrıldı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasında Genel Başkan Danışmanı; 2004-2008 yılları arasında DİSK Araştırma Merkezi Koordinatörü ve DİSK Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı.

Çankaya Belediyesi’nde, Ağustos 2009- Ocak 2011 yılları arasında iş ve istihdam konularında çalışma yürüten bir merkezin çalışmalarını planladı ve koordinatörlüğünü yaptı.

Bazı TV programlarında sürekli konuk olarak yer aldı. Halk TV’de “Kadın Gözüyle” adlı haftalık bir programın yapımı ve sunumunu üstlendi.

18 Aralık 2010 tarihinde yapılan 15.Olağanüstü Kurultay’da Parti Meclisi üyesi olarak seçildi. 17 Ağustos 2011 tarihinde Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Diş Hekimi M.Fayman SARI ile evlidir ve Avukat Ekin Sarı AKALIN’ın annesidir.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google