CHP Genel Merkez

Parti Sorumluluğu : Doğa Hakları
Görev :

İl : İstanbul

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğindeki yönetici görevinden ayrılarak, 2011 seçimlerinde CHP İstanbul 24. Dönem Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, TBMM AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı ve BM Bağımsız İnsan Hakları Denetmeni olarak görevlerini yürütmektedir.

1976 yılında Ankara’da doğdu. Eğitimini Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde ve yüksek lisansını London School of Economics’te tamamladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinde Sekretarya Başkanı olarak çalıştı. Mülteciler Yüksek Komiserliği dış ilişkiler sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak Cezayir, Mısır, Yemen, İran, Lübnan, Suriye ve Cenevre ofislerinde; Orta Avrupa sözcüsü olarak Macaristan’da ve Afganistan ve çatışma bölgelerinde çözüm aktivisti olarak yer aldı.

Agos gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 3 kitap ve makalelerinin yanında çok sayıda belgesel filme imza attı. Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebadi ile hazırladığı, Norveç Dış İlişkiler Bakanlığı himayesinde “İran’daki Mülteci Hakları” üzerine hukuk kitabının da olduğu üç uluslararası yayının editörlüğünü üstlendi. Harvard Üniversitesi, İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi ve Norveç Tasarım Konseyi ile ortak projeler yürüttü.

Uluslararası kamuoyunda insan hakları, insani yardım ve küresel barış konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. “Eşit Hayat Hakkı”, “Tasarımda İnsani Düşünce” ve “Erişilebilirlik” hareketlerinin öncülerindendir.  Çeşitli düşünce kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve doğa hakları hareketlerinin üyesi ve destekçisidir.

“Yılın Seküleri Ödülü, 2014” – İngiltere;  “Uluslararası Cesaret Ödülü 2012” – ABD Dışişleri Bakanlığı; “2011 Dünyanın En Başarılı On Genci” -(JCI) Junior Chamber International, “Ömür Boyu Engelli Başarı Ödülü 2003” – Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, “İnanılmaz Kadınlar Perspektifi 2000” ödülleriyle birlikte birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür.

İngilizce, Fransızca, İtalyanca, orta düzeyde Almanca, Farsça ve Arapça bilen Pavey, işaret dili kullanabilmektedir.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google