CHP Genel Merkez

Parti Sorumluluğu : İnsan Hakları
Görev :

İl : İstanbul

Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 27 Mayıs 1963′te Diyarbakır Lice’de doğdu. Babasının adı Fehmi, annesinin adı Sabahat’tır.
Hukuk Dr., Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans, Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını tamamladı.
1985 yılında serbest avukatlık yapmaya başladı. 1986-2002 yılları arasında Diyarbakır Barosu Genel Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı, 2002-2008 yılları arasında ise Başkanlık görevini üstlendi. 1988 yılında İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nin kuruculuğuna öncülük etti. Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucuları arasında yer aldı ve 1998′den itibaren Diyarbakır Temsilciliğini yaptı. İnsan Hakları alanında çok sayıda toplantı, gösteri , panel, ulusal ve uluslararası organizasyona katkı sağladı ve birçok rapor, bildirinin yazılmasına öncülük etti. 1997 Robert Kennedy İnsan Hakları ödülüne layık görüldü.  Dördüncü baskısı yapılan “İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine Başvuru Yöntemi” adlı yayını bulunmaktadır.

Bu Sayfayı Paylaş:
  • Google