10.09.2017
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: AZİZ KOCAOĞLUNA YAPILAN SAYGISIZLIK, TÜM İZMİR’E YAPILMIŞTIR

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Tarafından Yapılan Basın Açıklaması şöyle:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na İZBAN Töreninde Yapılan Saygısızlık Tüm İzmir’e Yapılmıştır.

Bilindiği gibi İZBAN, Aliağa-Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet veren, ülkemizin havalimanı bağlantılı, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden biridir. Fikir öncülüğünü İzmir Büyükşehir Belediyemizin yaptığı İZBAN, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklıklarıyla kurulmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBAN’ın % 50 ortağı olmasına rağmen, hattın Selçuk’a genişletilme töreninin yapılacağını belediye yetkililerimiz basından öğrenmek durumunda kalmış, davetiye kendilerine törenin yapılacağı 8 Eylül 2017 tarihinde ulaşmıştır.

İZBAN projesini gerçek sahibinden kaçırmak isteyen bu büyük nezaketsizliğe rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu törene sağduyu göstererek katılmıştır. Ancak Sayın Kocaoğlu ve onun şahsında tüm İzmir’e yapılan saygısızlık burada da bitmemiş, kürsüye çıktığı sırada, alana getirilen bindirme kalabalık tarafından konuşması engellenmiştir.

Bu nezaketten uzak davranışlar ne yazık ki törene katılan başta sayın Başbakan olmak üzere, çok sayıda yetkilinin gözleri önünde olmuş ve herhangi bir biçimde bu nahoş olaya müdahale edilmemiştir. Belediye Başkanımızın töreni terk etmesi sonrasında sayın Başbakan’ın olayı mazur gösterme çabasına girmesi ise bu üzücü durumu daha da vahim hale getirmiştir.

Bütün bu gelişmeleri oturduğu yerden izleyen sayın Başbakan’a hatırlatmak isterim ki; bindirilmiş kalabalığın konuşmasını engellediği kişi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’dır ve o makama İzmirli vatandaşlarımızın % 50’sinin oyunu alarak seçilmiştir. Dahası, temsil ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi töreni yapılan İZBAN’ın fikir babası ve % 50 ortağıdır.

Yerel Seçimlerde İzmir’de yaşadığı hezimeti hala sindiremediği anlaşılan AKP iktidarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen İZBAN’ı ayak oyunlarıyla kendi hanesine yazdırmak istemektedir.

Bu çabalar nafiledir; Bu ayak oyunlarına dün olduğu gibi, bugün ve yarın da en kararlı yanıtı İzmirli vatandaşlarımız verecek; rantın değil halkının yanında yer alan Belediyesi ve Belediye Başkanına sahip çıkmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”