09.01.2017
Yazı Boyutu: A- A+
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN’UN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJ

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan gazetecilik mesleği, insanların sağlıklı haber alabilmesi ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmesinin yanında çoğulculuk ve katılımcılığın gelişmesinde de önemli bir işlevi yerine getirmektedir.

Tarafsız, ilkeli, objektif, gerçek haberleri ile gerek gazetedeki köşelerinde gerekse gazetedeki manşetleri ile okuyan vatandaşa her zaman ulaşan gazeteciler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, “Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

Ülkemizde mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan gazetecilerin siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi toplumun menfaatleri ve geleceği için de önemlidir. Ancak günümüzde gazeteciler mesleki zorluklarının yanında siyasi iradeyle de mücadele etmekte, taraf ve bertaraf olmamak arasında gidip gelmektedirler.

Amaçları toplumu doğru bilgilendirmek olan ve yaptıkları haberler yüzünden tutuklanan gazetecilerin sayısı ne yazık ki günümüzde utanç verici bir sayıya ulaşmıştır. Dileğimiz ve çabamız, yaptıkları gerçek ve doğru haberler nedeni ile tutuklanan mesleği gazetecilik olan kişilerin bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplumu aydınlatmak ve kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için çalışan bütün emekçi gazetecilerin, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.