18.05.2017
-CHP’DEN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ZİYARET
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ OLMADIĞI BİR ORTAM, HUZUR VE REFAH ÜRETEMEZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerindeki gerilemenin, tüm kurumlara yansıdığını, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek örgütlerinin ağır baskılarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “STK’ların özgür olmadığı bir ortam, huzur ve refah üretemez. Türkiye’nin en acil ihtiyacı demokrasi ve hukuk. Bir an önce olağanüstü hale (OHAL) son verilmeli” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Murat Emir, Necati Yılmaz, Nihat Yeşil, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’den oluşan heyet, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurul Başkanı Emin Koramaz, Türkiye Orman Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal’ı ziyaret etti.

OHAL ACİLEN KALKMALI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 16 Nisan referandumu sonrasında STK’lar ve meslek örgütlerinin düşünce ve önerilerini almak üzere ziyaretlerin gerçekleştirildiğini kaydetti. Türkiye’de demokrasi, hukuk ve özgürlükler alanında ciddi gerilemeler yaşandığını, bunun ekonomik ve sosyal yaşamı olumsuz etkilediğini vurgulayan Budak, “Türkiye, 15 Temmuz travmasını atlatamadan başkanlık dayatmasıyla karşı karşıya kaldı. Uzlaşma ve ortak akıldan uzaklaşıldı. Bugün herkes tedirgin. Adalet işlemiyor. Ekonomide çarklar dönmüyor. İşsizlik, enflasyon rekor kırıyor. Karanlık bir tablo ile karşı karşıyayız ve Türkiye nefes alınamaz bir noktaya doğru sürükleniyor” dedi. Budak, şöyle devam etti:
“Buradan çıkışın yolu demokrasidir, hukuktur, özgürlüktür. Sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, meslek örgütlerinin gerçekten özgürce düşüncelerini söyleyebilmeleri gerekiyor. Ne yazık ki öyle bir ortam yok. Hükümet, sendikaları, meslek örgütlerini yandaşlaştırma gayretinde. ILO Çalışma Konferansı’nda Türkiye’yi hangi sendikanın temsil edeceği tartışmaları ortada. İktidar ile uyumu ön planda tutan bir sendika ile çalışma yaşamının sorunları gerçekçi bir şekilde tartışılabilir mi? STK’ların özgür olmadığı, kendilerini özgür hissetmediği bir ortam, huzur ve refah üretemez. Huzurun olmadığı yerde yatırım, üretim ve istihdam olmaz. Bir an önce olağanüstü hale (OHAL) son verilmeli, Gazi Meclis’in ülkenin sorunlarına çözüm üretmesinin yol açılmalıdır.”