14.02.2018
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY: “ASKER MİLLETİN ASKERİDİR”

-“CUMHURBAŞKANI’NIN AĞZINI HER AÇANI TEHDİT EKMESİ, HEDEF GÖSTERMESİ KABUL EDİLEMEZ”
-“PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ ÖNCELEYEN BİR TÜZÜK İÇİN DÜĞMEYE BASILDI”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın her fırsatta kutuplaşmayı derinleştirmeye çalıştığını, Afrin konusunda eleştiren herkesi hedef gösterdiğini belirtirken, “Afrin milli meseledir. Orada canı pahasına mücadele yürüten askerimiz de milletin askeridir. Erdoğan’ın askeri değildir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin, TBMM’de basın açıklaması yaparak, CHP Grubu’nun kapalı toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Altay, “Son siyasi gelişmeleri değerlendirmek ve kurultayımızdan sonra bugün de gazetelere ilanı verilen 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştireceğimiz tüzük kurultayı ile ilgili Sayın Genel Başkanımız milletvekillerinin anlayışını, görüş ve önerilerini almak arzusundaydı. Herkesin görüşlerini alacağız. Türkiye’ye demokrasiyi yerleştirmek isteyen Türkiye’nin tam demokrasiyle yürümesini isteyen bir parti olarak parti içinde demokrasi kanallarının da daha genişlemesini arzu ediyoruz. Genel Merkezimizin, Genel Başkanımızın anlayışı bu. Bu çerçevede daha demokratik daha işlevselliği olan, örgütlerin çalışmalarını, çalışma imkanlarını daha kolaylaştıracak, daha sade bazı konuları belki yönetmeliklere de bırakmak suretiyle herkesin rahat anlayabileceği, rahat kullanılabilen ama bir tüzük hazırlığı için düğmeye basıldı. Öneriler değerlendirilecek ve ortaya gerçekten bir sosyal demokrat partiye yaraşır buram buram demokrasi kokan bir tüzük inşallah 9-10 Mart’ta çıkacak” diye konuştu.” yanıtını verdi.

AFRİN AKP’NİN MALI DEĞİLDİR
Gazetecilerin İlker Başbuğ’a yönelik eleştirilerle ilgili sorusu üzerine Altay, “Eski bir Genelkurmay Başkanının, benim defaatle söylediğim bir şeyi tekrar etmesinden dolayı Erdoğan’ın hiddetini öfkesini anlayamadım. Afrin AKP’nin malı değildir. Afrin milli bir meseledir. Erdoğan kimse konuşmasın, bir tek ben konuşayım, herkes benim konuştuklarıma biat ve itaat etsin, benim konuştuklarımı kabul etmeyen herkese de gücüm yeterse kafasını koparırım anlayışı içinde. Bu yüzden insanları hedef gösteriyor; böyle toplumu geren, ayrıştıran, kutuplaştıran bir psikolojisi ve siyasi tavrı var. Erdoğan’ın ağzından çıkan bu kaba, yaralayıcı, olumsuz sözlerin, bunun hesabını sorarım mantığındaki sözlerin kamu vicdanında olumlu karşılık bulmadığını görüyorum” dedi.

Altay, şöyle devam etti:

“Daha önce de söyledim Sayın Cumhurbaşkanı bir an önce koprolali hastalığından kurtulmalıdır. Başka türlü her ağzını açana racon kesmek, tehdit etmek ve onları hedef göstermek Türkiye için doğru bir iş değildir. Afrin Türkiye’de 80 milyonun duyarlılığıdır. Ama bu Erdoğan’ın meselesi değildir. Afrin’de savaşan, kan akıtan, can veren insanlar TSK’nın unsurlarıdır. Dolayısıyla aziz milletimizin evlatlarıdır. Erdoğan’ın kendi çocukları değildir. Bir evladı bedelli, bir evladı çürük raporu alarak askere gitmeyen bir insanın bu kadar hamaset yapmasının bir anlamı yok. Asker milletin askeridir, Erdoğan’ın askeri değildir.”

CHPnet

SİTELERİ