11.01.2018
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: “İSMAİL KAHRAMAN’IN YAPTIĞINI GÖRÜN”

ÖZEL, TBMM PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN TARAFINDAN ALINAN KARARI AÇIKLADI: “KPSS PUANI OLMAYANLARIN KPSS PUANI 70 KABUL EDİLECEK”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığı Sözleşmeli Bilişim Personel Alım İlanı’na ve alım sürecine ilişkin olarak KPSS puanı olmayanların KPSS puanının 70 sayılmasına yönelik TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından alınan kararı gündeme getirdi. Özel, basın toplantısında konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Devlette iş bekleyen onca zavallı mağdur mezunu derinden yaralayacak bir durum. TBMM Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanı. Personeli alıyorlar, başvuru kabul ettiler. 16 sayfa ilana çıkılmış. Ne alacak TBMM? Sistem uzmanı. E-posta sistem uzmanı. Siber güvenlik uzmanı. Yazılım mimarı. E-posta sistem uzmanına 15 bin 34 TL maaş ödeyecek. Dünya kadar bilgisayar mühendisi işsiz geziyor ve devlette işe girmek için KPSS’ye giriyor. Kıdemli network uzmanı 20 bin TL maaş alacak. Yazılım mimarı 15 bin TL maaş alacak. İsmail Kahraman’ın Türkiyesinde başvuruda istenen belgeler şunlar. Bu ibretlik yazıyı okuyorum. ‘KPSS puanını gösteren üzerinde doğrulama kodu olan KPSS sonuç belgesi istiyor’ Ne kadar güzel ama parantezi açıyor, ‘KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 kabul edilecektir’ diyor. KPSS’ye girmiş adamın puanı 70. KPSS’ye girdi 50 aldı, 35 aldı, ibraz etmezse puan 70’e çıkıyor. Alım aşamasında, liste burada. İşte İsmail Kahraman, işte KPSS’ye girip dirsek çürütüp 1 yıl boyunca, gözünün nurunu akıtıp 71 alana karşı, bu sınava girmemiş, puanı buradan kıvırmış yandaş başvuruları topluyorlar. Böyle bir zihniyetle mücadele ediyoruz. KPSS’ye girip sorular çalındı diye mağdur olanlar vardı, KPSS’ye parası olmadığı için dersanesine gidemeyip mağdur alanlar vardı, iyi puan alıp mülakatta elenenler vardı ama şimdi İsmail Kahraman’ın yaptığını görün.”

CHPnet

SİTELERİ