11.10.2017
GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK, FETÖ MENSUPLARININ YURTDIŞINA KAÇIŞLARINI SORDU

Gök, “Eski Deniz Yüzbaşı Kadir Karaman’ın eşiyle birlikte kendi lüks yatıyla Kıbrıs Rum Yönetimi’ne kaçmasının ardından FETÖ mensuplarının yabancı kişilerle anlaşarak Türkiye’den tekne kiralattıkları ve bu tekneler aracılığı ile yurtdışına kaçışlarına ilişkin haberler basında yer bulmuştur. Hainlerin adaletten kaçmalarının önüne geçmek ve örgütün çökertilmesi için alınacak önlemler merak konusu haline gelmiştir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

FETÖ üyelerinin çeşitli yollar ile yurtdışına kaçmasına ilişkin son dönemde çok sayıda hadise gerçekleşmiştir. Eski Deniz Yüzbaşı Kadir Karaman’ın eşiyle birlikte kendi lüks yatıyla Kıbrıs Rum Yönetimi’ne kaçmasının ardından FETÖ mensuplarının yabancı kişilerle anlaşarak Türkiye’den tekne kiralattıkları ve bu tekneler aracılığı ile yurtdışına kaçışlarına ilişkin haberler basında yer bulmuştur. Hainlerin adaletten kaçmalarının önüne geçmek ve örgütün çökertilmesi için alınacak önlemler merak konusu haline gelmiştir.
Bu bilgiler ışığında:
1. 2016 ve 2017 yıllarında adalete teslim edilemeden ülkeden kaçan FETÖ mensubu sayısı nedir?
2. Sözü geçen örgüt üyelerinin kaçmalarına yardım eden kaç devlet görevlisi hakkında soruşturma başlatılmıştır? Sonuçlanan soruşturma sayısı kaçtır?
3. Kaçan örgüt üyelerinin kullandığı yol ve yöntemleri açıklar mısınız?
4. Kimlikleri tespit edilmiş olmasına rağmen sağlıklı bir takiple sözü geçen teröristler neden yakalanamamıştır?
5. FETÖ üyelerinin kaçmak için kullandığı teknelerin denetimi hangi birimler tarafından yapılmaktadır?
6. Tekne kiralama yöntemiyle bugüne kadar kaç FETÖ mensubu ülke dışına kaçmıştır?
7. Konuya ilişkin alınması düşünülen tedbirler nelerdir?

CHPnet

SİTELERİ