12.10.2017
Yazı Boyutu: A- A+
GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK, KORE İLE KIBRIS ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Gök, “Şehitlik veya gazilik mertebesine erişen vatandaşlarımızın ailelerine kamu istihdamı yönetmeliği 2017 Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtında savaşmış gazilerimizi ve şehitlerimizi kapsamamaktadır. Sözü geçen yönetmeliğin sağladığı hakların bütün şehit ve gazi yakınlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi düşünülmekte midir?” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

2014 yılında yayınlanan bir yönetmelik ile şehitlik veya gazilik mertebesine erişen vatandaşlarımızın ailelerine kamu istihdamı sağlanmıştır. Söz konusu yönetmelik 2017 yılı itibariyle genişletilmesine karşın Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtında savaşmış gazilerimizi ve şehitlerimizi kapsamamaktadır. Ülkesi için canını hiçe saymış kahramanlarımızın aileleri kayıpları sebebiyle zorluklar içinde hayatlarını sürdürmektedir. Seslerinin duyulmasını isteyen şehit ve gazi aileleri adalet talep etmektedirler.
Bu bilgiler ışığında:
1. Sözü geçen yönetmeliğin sağladığı hakların bütün şehit ve gazi yakınlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi düşünülmekte midir?
2. 2014 – 2017 yılları arasında kadar kaç şehit ve gazi yakını istihdam edilmiştir?
3. Söz konusu uygulama bütün şehit ve gazi aileleri için geçerli olacak olursa kaç vatandaşımız hak sahibi olacaktır?

CHPnet

SİTELERİ