14.02.2018
SERKAN TOPAL, HATAY’IN 15 İLÇESİNE TEŞVİK VERİLMESİNİ İSTEDİ

Zeytin Dalı Harekatı’ndan en çok etkilenen illerin başında Hatay olduğunu belirten Serkan Topal,  esnafın içinde bulunduğu zor durumu Meclis gündemine taşıdı.

Topal: Hatay’da sınıra yakın olan 6 ilçede bütün kamu alacaklarına bir yıl ertelemeyi doğru buluyor,  alınan aynı kararın 15 ilçede uygulanmasını talep ediyoruz.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma şöyle:

"Zeytin Dalı Harekâtı’nda özellikle en çok etkilenen illerin başında Hatay olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Özellikle Hatay’da sınıra yakın olan 6 ilçede Hükûmet bütün kamu alacaklarını bir yıl erteledi. Biz bunu doğru buluyoruz, kesinlikle doğru bir karar teşekkür ediyoruz. Ancak sadece 6 ilçe değil, diğer ilçelerde de maalesef esnaflarımız zor durumda, birçok kişi de SSK’sını ödeyemiyor, esnaf gerçekten zor durumda. Bu yüzden alınan aynı kararın 15 ilçede uygulanmasını talep ediyoruz.
Ayrıca, sınıra yakın olan, başta Reyhanlı olmak üzere 6 ilçedeki esnaflara da ayrıca bir teşvik verilmesini talep ediyorum. Bunu da gerçekten bekliyoruz, Hatay halkı da bekliyor."