18.04.2017
Yazı Boyutu: A- A+

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDAL AKSÜNGER YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN İLE GÖRÜŞTÜ: KANUNUN UYGULANMASI İÇİN GELDİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, YSK Başkanı Güven ile görüştü. Aksünger, “Biz sadece ‘hayır’ın hakkını aramaya gelmedik. Biz kendi lehimize olan bir konu için değil, kanun hükmünün uygulanması için buraya geldik” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ile görüştü. CHP Milletvekilleri Murat Emir ve Mahmut Tanal’ın da Aksünger’e eşlik ettiği görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Aksünger, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, “Bugün bizim için önemli bir gün. Şu anda şekil şartı olan itirazlarımızı yapıyoruz. Bugün aslında teknik anlamda nelere itiraz ettiğimizi konuştuk. YSK, mutlaka toplanacak ve bir karar verecek bu konuyla ilgili” dedi. Aksünger, referandumun şaibesi çok yüksek 3-4 konusunun bulunduğunu belirterek, bunların sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı. Seçim günü Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan bir çok sıkıntının olduğuna dikkat çeken Aksünger, bu konularla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladı. Bazı seçmenlerin yerine oy kullanıldığını belgelediklerinin altını çizen Aksünger, “Bunları da yapanları, bu işe bulaşanların hepsini şikayet edeceğiz, suç duyurularında bulunacağız” dedi.

“O KARAR DAHA YAZILMIŞ DURUMDA DEĞİL”

Aksünger, seçim sonrasında insanların kafasında referandumun meşruluğu ile ilgili soru işaretlerinin olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Biz toplumun hakkını aramak üzere buraya geldik. Biz sadece ‘hayır’ın hakkını aramaya gelmedik. Herkesin oyuna saygı duyuyoruz. Biraz önce Çankaya İlçemizdeki, 240’ın üzerinde hayır çıkan sandıkta da bu şekil sorunu olan, özellikle mühürsüz olduğu için onların da iptal edilmesi gerektiğini söyledim. Biz kendi lehimize olan bir konu için değil, kanun hükmünün uygulanması için buraya geldik. Ama görüyoruz ki şu anda ortada ciddi bir baskı var. Devlet, millet karşı bir baskı halinde. Bizim gördüğümüz o. Bunu takip edeceğiz. Bu referandumun gölge düşmüş noktalarını aydınlatmaya çalışacağız. İlk beklentimiz YSK’dan, ya bu hilelerin hepsinin bertaraf edilmesi, gerekenlerin ortaya koyulması ve referandumun iptal edilmesi.”

Aksünger, gazetecilerin “YSK’nın mühürsüz zarf ve oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin kararının henüz ortada olmadığı belirtiliyor, siz o kararı gördünüz mü” şeklindeki sorusuna, “Şu anda o karar daha yazılmış durumda değil. Bizim gözümüzde öyle bir şey de şu anda uygulanabilir durumda değil. O yüzden böyle bir karar olmadığı sürece ben hükümsüz olarak görüyorum” yanıtını verdi.