07.03.2017
GELİBOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZACAR’IN 8 MART MESAJI

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği bir ülke hayaliyle Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yayımlayan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, tüm dünyadaki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını temenni ettiğini, toplumların şekillenmesinde ve kalkınmasında kadınların emeğinin ve katkısının büyük olduğunu söyledi.

Başkan Özacar yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle tüm dünyada kadınlarımızın yüzyıllardır yürüttüğü, haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin kutlandığı 8 Mart Kadınlar Gününü kutlar, bu uğurda verilen mücadelede toplumsal yaşam ve çalışma yaşamındaki cinayetlerde yaşamlarını yitiren kadınlarımızı saygı ile anıyorum.

Ülkemizin kurtuluşu ve yeniden kuruluşunda erkekler kadar kadınlarımızın da yadsınamaz emeği bulunmaktadır. Bu sebeple ulu önderimiz Atatürk ‘Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez.’ ifadelerini kullanmıştır.

Ülkemizin geldiği iyi her şeyde kadınların katkıları vardır. Geriye gitmiş ne varsa o da kadınların içinde olmamasındandır. Atatürk’ün ifadesiyle dünya üzerinde güzel namına ne varsa kadının eseridir. Bundan ötürü kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha iyi yerlerde olduğu bir Türkiye diliyorum. Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği bir ülke hayal ediyorum.
Bunun için kadınlarımız gelişme ve çağdaşlaşmanın olmazsa olmazıdır. Bu vesile ile başta Gelibolulu kadınlarımız olmak üzere, bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutlar. Başta değerli annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımıza en içten saygılarımı ve iyi dileklerimi sunarım.”

8 MART’TA GELİBOLULU BAYANLARA ÜCRETSİZ FİLM GÖSTERİMİ

Gelibolu Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün yaptığı, başrolünde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın yer aldığı “Kocan Kadar Konuş 2” isimli film 8 Mart Kadınlar Günü’nde AKM’de bayanlara özel ücretsiz olarak gösterilecek.

Gelibolu Belediyesi, 8 Mart geleneğini sürdürerek Dünya Kadınlar Günü’nde bayanları Atatürk Kültür Merkezi’nin sinema salonunda ücretsiz olarak misafir edecek.

Belediyenin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün yaptığı, başrolünde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın yer aldığı “Kocan Kadar Konuş 2” isimli film 8 Mart Kadınlar Günü’nde AKM’de bayanlara özel ücretsiz olarak gösterilecek.
Gelibolulu kadınlar, saat 15:00, 17:00, 19:00 ve 21:00 olmak üzere dört ayrı seans ile gösterime sunulacak filmde, romantik ve eğlenceli bir hikayeyi izleme şansını yakalayacaklar.

2016 yılının Ocak ayında vizyona giren film oldukça ses getirmişti.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 8 Mart nedeniyle bayanlara dört yıldır sinema hediyesini sunduklarını belirterek, “Bu özel günde ilçemizde yaşayan kadınlarımızı Atatürk Kültür Merkezi’nde konuk etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

CHPnet

SİTELERİ