14.04.2017
Yazı Boyutu: A- A+

AKIN: HALKIMIZIN SAĞDUYUSU GALİP GELECEK VE ÜLKEMİZ BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEN GERİ DÖNDÜRÜLECEKTİR

Referandum süreci sona doğru gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir’e geldi. Çok yoğun bir program uygulayan Kılıçdaroğlu Gönen ve Balya’da halka seslendi, Balıkesir merkezde işadamları, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı muhteşem bir toplantıda “hayır” ı anlattı. CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Kılıçdaroğlu’nun tüm programına hazırlık aşamasından itibaren etkin bir şekilde katılarak Genel Başkanına Balıkesir programında eşlik etti.

Ahmet Akın yaptığı açıklamada “ Genel Başkanımızın Balıkesir’e gelmesi bizi olduğu kadar hemşerilerimizi de çok mutlu etti. Bir propaganda döneminin sonuna geldik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimiz çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Memleketimiz ve geleceğimiz adına umudumuzu ve “hayır”ı büyütmeye çalıştık” dedi.

PAZAR GÜNÜ HALKIMIZIN SAĞDUYUSU GALİP GELECEKTİR

Köy köy, sokak sokak  Balıkesir’i karış karış dolaştığını belirten Akın, bütün provakasyonlara rağmen kimse ile kavgaya girmediklerini, sadece anayasayı ve ülkemize getireceği felaketi anlattıklarını söyledi. Sabahtan akşama kadar bağırmayı ve kavga etmeyi siyaset yapma alışkanlığı haline getirenlerin, halkı bölerek amaçlarına ulaşmayı yöntem olarak belirleyenlerin başaramayacaklarını, kardeşliğimizi ve huzuru bozamayacaklarını açıklayan Ahmet Akın “Yürürlükteki anayasaya uymayan  bir anlayış tarafından topluma dayatılan tek adam rejimi için güzel ülkemiz aylardır meşgul ediliyor. Her konuda yetkili ama denetlenemeyen bir tek adam rejimi, etkisiz ve yetkisiz Meclis, ağır bir vesayet altına alınmış yargı düzeni öngören bu anayasa değişikliğini anlatamadıkları için aylardır hakaret ediyorlar. Demokrasi ve hukuk devletine sahip çıkanları akıl almaz bir şekilde suçlayanlar, onlara terörist, hain diyen, demokrasiden nasibini almamışlar halkımızın sağduyusu karşısında daha da ölçüsüzleşmişlerdir. Biz gittiğimiz her yerde bu referandumda hangi tercihte bulunursa bulunsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir anlayış içerinde olduk. Onlara kimseyi suçlamadan, hakaret etmeden sadece anayasa paketinin maddelerini, sonuçlarını, sakıncalarını anlattık. Ancak Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Başbakan ve AKP çevreleri getirmek istedikleri rejimi anlatamadıkları, anlattıklarında tepki alacaklarını bildikleri için yalanlar ve hakaretler üzerine kurulu bir propaganda yolu tercih ettiler. Adaletli olmayan bir propaganda süreci işlettiler. Tüm kamu olanaklarını fütursuzca kullandılar. Tarafsız olması gereken kimi makam ve görevde bulunanları propaganda sürecinin aracı haline getirdiler. Bütün bunlar halkımızın gözü önünde oldu” dedi.

SANDIKTAN ÇIKACAK SONUCA, HALKIMIZIN KARARINA HERKES SAYGILI OLMAK ZORUNDADIR

Referandum sürecinin sonunda herkesin söyleyeceğini söylediğini, bu söylenenler karşısında halkımızın gerekli değerlendirmeyi yaptığını belirten Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın “ şimdi sıra halkımızda. Pazar günü tercihini yapacak. Ben umuyorum ve bekliyorum ki bu tercih çağdaş cumhuriyet, demokrasi ve hukuk devleti yönünde olacaktır. Halkımızın tercihi her azman başımızın üstünde olmuştur, yine öyle olacaktır. Pazar günü otoriter rejim arayışları kaybedecek, halk kazanacaktır. Herkes sandıktan çıkan sonuca, yüce halkımızın kararına saygılı olmak zorundadır” dedi.