20.03.2017
Yazı Boyutu: A- A+

Meclis İçişleri Komisyonu üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, hafta sonunda Amasra’da vatandaşlarla buluştu.

Yalçınkaya, Amasra ilçe başkanı Bora Işıkal, İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Çaça, Kadın Kolları üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Çakraz, Avara ve Cumayanı’nı ziyaret ederek vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı ve anayasa değişikliği içindeki düzenlemeleri anlattı. CHP Milletvekili Yalçınkaya, “Meselemiz bir parti meselesi değil, mesele vatan meselesidir. Hangi düşünceden olursak olalım biz demokrasiden yanayız. Demokrasimize sahip çıkmak adına, ülkemizin tapusunu bir kişiye, sorgusuz sualsiz ve denetimsiz olarak verilmesine karşıyız. Egemenliğimiz için, çocuklarımızın geleceği için hep beraber ‘hayır’ demeliyiz. Çünkü ülkemizin tek akılla değil, ortak akılla yönetilmesini istiyoruz” dedi.

SORUN KİŞİLERLE DEĞİL

Anayasa değişikliğindeki düzenlemeleri ilişkin kaygılarını da tek tek vatandaşlarla paylaşan Yalçınkaya, “Bu anayasa değişikliği paketinin içinde 18 madde var ama hiçbirisi vatandaşlarımızın, ülkemizin karşı karşıya olduğu temel sorunları çözmeye yönelik değil. Bu paket ile egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sorun kişilerin, partilerin sorunu değil. İster Sayın Erdoğan olsun, isterse Genel Başkanımız olsun, bütün yetkilerin tek bir kişiye verilmesine karşı çıkıyoruz, Onun için ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

Yalçınkaya, anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeleri vatandaşlara anlatmaya devam edeceklerini belirtirken, çalışmalarını ara vermeden sürdüreceğini söyledi ve “16 Nisan’da hayırlı sonucu almak için hiç durmadan çalışacağız” dedi.

ŞEHİT AİLELERİNİ UNUTMADI

Yalçınkaya, Amasra’daki referandum çalışmalarının ardından Bartın’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün şehit ve gazi aileleri için düzenlemiş olduğu yemeğe katıldı. Yalçınkaya, aziz şehitlerimizin aileleri ile bir araya geldi, sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, hafta sonunda Amasra’da esnaf ziyaretleri yaptı, termik santral yapılmak istenen Gömü ve Tarlaağzı köylerinde vatandaşlarla buluştu.

Yalçınkaya, Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal, İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Çaça, Kadın Kolları üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Amasra’da esnaf ziyaretleri yaparak “Hayırlı işler” dileğinde bulundu, Gömü ve Tarlaağzı köylerinde vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı, Anayasa değişikliği ile ilgili bilgi alışverişimde bulundu.

VATANDAŞ HALK OYLAMASI İSTİYOR

Yalçınkaya ile beraberindekilerin Gömü ve Tarlaağzı’nda vatandaşlarla sohbeti sırasında termik santral ve santralin doğaya ve insan sağlığına vereceği zararlar da gündeme geldi. Termik santrali yapacak firmanın ÇED başvurusuna olumlu cevap verilmesinin ardından, Çevre Düzeni Planlarını termik santrale yer verecek şekilde değiştirildiğini hatırlatan vatandaşlar, “Buraya termik santral yapılmak istendiğinde, kimse gelip bize ‘santrali istiyor musunuz’ diye sormadı. Biz Amasra’da, Bartın’da termik santral istemediğimizi ilgili herkese duyurmaya çalıştık. Siz de Meclis’te sesimiz oldunuz. Ancak, sesimizi duymamakta ısrar ettiler. Binlerce imzalı dilekçeler toplandı, basın açıklamaları yapıldı. Yine duymadılar. Biz, termik santral istemiyoruz, zehir solumayı istemiyoruz. Amasra’nın ve bölgemizin geleceğimizin karartılmasını istemiyoruz. Madem halk oylaması yapılacak, o zaman önce sandık termik santral için kurulsun. Burada yaşayan vatandaşa termik santral konusunda düşüncesi sorulsun.”

“SONUNA KADAR HAKLISINIZ”

Vatandaşın termik santral konusundaki düşüncelerinde sonuna kadar haklı olduğunu söyleyen Yalçınkaya,  bu konuyu başta TBMM olmak üzere her platformda dile getirmeye çalıştığını anlattı. Yalçınkaya, vatandaşların tepkisinde haklı olduğunu dile getirirken, anayasa değişikliği hakkında da bilgi verdi.

Anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargının tek kişinin elinde toplanacağını, TBMM’nin ve milletvekillerinin etkisizleştirileceğini anlatan Yalçınkaya, “Biz egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğuna inanıyoruz. Egemenliğin, tek kişiye verilemeyeceğini savunuyoruz ve bunun için vatandaşlarımızdan ‘Hayır’ oyu istiyoruz” diye konuştu.