16.12.2020

CHP BROŞÜRLERİ HAKKINDAKİ “YASAK KARARI” KALDIRILDI

Kırşehir Sulh Ceza Hâkimliği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin "Arpalık Aile Şirketi " ve "10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" kitapçıları hakkında verilen ‘basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması’ kararının yürütmesini durdurdu. Karar uyarınca kitapçıklar serbestçe dağıtılabilecek.
Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, CHP’nin "Arpalık Aile Şirketi " ve "10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" kitapçıları hakkında ‘basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması’ kararı vermişti. CHP Nevşehir İl Başkanlığı, bu karara Kırşehir Sulh Ceza Hâkimliği’nde itiraz etti. Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği, kitapçıların basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması’ kararlarının yürütmesini durdururken, el konuların geri CHP Nevşehir İl Başkanlığı’na iade edilmesine karar verdi.
Mahkeme kararında, halkı bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmediğini ve kamu güvenliği açısından da tehdit oluşturmadığını kaydetti. Kitapçıklar Türk Ceza Kanunu’nun 216/1’inci Maddesinde düzenlenen ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ gerekçesiyle toplatılmıştı. 
Kırşehir Sulh Ceza Hâkimliği Kararı İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler