08.04.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: İŞSİZ KALMIŞ İNSANLARA "EVDE KAL" DEMEK; "EVDE AÇ KAL, ÖL" DEMEKTİR

-"DÜNYADA HALKINDAN PARA TOPLAYAN 4 ÜLKE: SRİ LANKA, LÜBNAN, IRAK VE TÜRKİYE"
-"SARAY İNŞAATLARINI DURDURUN,UÇAKLARI SATIN, HALKI AÇ BIRAKMAYIN"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Koronavirüs sonrası iflasını ilan eden Lübnan halktan para topluyor, krizin eksik olmadığı Sri Lanka para topluyor ve savaşın eksik olmadığı Irak para topluyor. Bir de Türkiye halktan para topluyor. AKP’nin Türkiye’yi getirdiği nokta budur”dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada koronavirüs sonrası milyonlarca kişinin işsiz kaldığını, bu insanlara hiçbir katkı sunmadan ‘evde kal’ demenin ‘evde aç kal öl’ anlamına geldiğini söyledi.
KORONA TOPLANTISINA TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’Nİ ÇAĞIRMAYAN ANLAYIŞ
Salgın nedeniyle ölen bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalara acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Ağbaba, “Hem dünya hem de Türkiye herhâlde son elli altmış yılın en büyük kriziyle karşı karşıya. Tabii, böyle bir krizde ne yapılması lazım? Özellikle ülkeyi yönetenlerin "millî birlik, beraberlik" dediklerini -tırnak içerisinde söylüyorum- sağlanması yani insanları ayırmaması lazım.Cumhurbaşkanı Koronayla ilgili bir toplantı yapıyor. Korona toplantısında olması gereken birinci kurum olan Türk Tabipleri Birliği çağrılmıyor, Türk Eczacıları Birliği çağrılmıyor, Veterinerler Birliği çağrılmıyor, sendikaların bir kısmı çağrılıyor, DİSK çağrılmıyor, KESK çağrılmıyor, BİRLEŞİK KAMU-İŞ çağrılmıyor. Türk Tabipleri Birliğinin olmadığı virüs salgınıyla ilgili bir toplantı ya da
Türk Eczacıları Birliğinin olmadığı toplantı kimin içine sinebilir. Yani, bu insanları dışlamanın ne mantığı var, ne anlamı var? Bunu da sizin vicdanınıza bırakıyorum” dedi.
BÖYLE BİR SİYASİ AHLAK OLUR MU?
CHP’li belediyelerin başlattığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan bağış kampanyası ile ilgili değerlendirmelere bulunan Veli Ağbaba, “CHP’li belediyelerimiz geçtiğimiz haftalarda bir bağış kampanyası yaptı, olağanüstü ilgi gördü, İçişleri Bakanlığı bu bağış kampanyasını, dayanışma kampanyasını yasakladı. Muratpaşa Belediyesinde bir olayla karşılaştık ki insan hayret ediyor. Muratpaşa Belediyesi, daha önce var olan aşeviyle ilgili fakir fukara yemek yesin diye, AK PARTİ'lisi, MHP'lisi, CHP'lisi yemek yesin diye, bağış hesabı açıyor ve İçişleri Bakanlığı kararıyla bu bağış hesabı da kapatılıyor. Ya, böyle bir siyasi ahlak, böyle bir vicdan var mı? Bunu da sizin takdirlerinize sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler