21.05.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA; “KÜRECİK ABD TARAFINDAN İSRAİL’İ KORUMAK İÇİN KURULDU”

-“10 YIL SONRA KONUŞANLARA ‘GÜNAYDIN’ DİYORUZ”
Kurulduğu ilk günden itibaren Kürecik Üssü’nün İsrail’i korumayı amaçladığını söylediklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “10 yıldır dilimizde tüy bitti. Birileri 10 yıl sonra ‘üs kapatılsın’ diyor. Onlara da ‘günaydın’ diyoruz” dedi.
BUGÜN KONUŞANLAR KÜRECİK KURULURKEN DESTEK VERSELERDİ BAŞKA BİR TABLO ORTAYA ÇIKABİLİRDİ
2011 yılında kurulan Kürecik Füze Kalkanı, İsrail’in Filistin’e yönelik operasyonları sonrası tekrar gündeme geldi. 2011 yılından beri binlerce kişiyle defalarca Füze Kalkanı önünde eylemler organize eden, konuyu defalarca meclis gündemine taşıyan, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan üsse girmek için izin isteyen ancak her iki bakanlıkta ‘yetkimiz yok’ dedikleri için NATO’ya bile başvuran, Kürecik’le ilgili soru önergeleri ‘devlet sırrı’ denilerek cevaplanmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bazı siyasi partilerin ve siyasetçilerin 10 yıldır görmedikleri Kürecik’i bugün dillerine dolamalarını ‘samimiyetsizlik’ olarak nitelendirdi. Ağbaba, 10 yıl önce çıktığımız yolda bize destek vermeyenlerin bugün arka arkaya Kürecik’le ilgili konuşmaları, füze kalkanı bölgesinde açıklama yapmaları düşündürücü. Füze Kalkanı kurulurken güçlü bir toplumsal muhalefet gösterilmiş olsaydı belki bugün başka bir tabloyla karşı karşıya olabilirdik” ifadelerini kullandı.
FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamını da sert sözlerle eleştirdi. Ağbaba, “Bugüne kadar 227 kişinin hayatını kaybettiği, İsrail’in Gazze’de başlattığı vahşeti kınıyorum. Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen bu katliama gözlerini kapatan tüm ülkeler de en az İsrail kadar suçludur ve bu insanlık suçunun ortağıdır. Bir kez daha altını çizmek gerekir ki bizler emperyalizme ve işgale karşı direnen Filistin halkının yanındayız” dedi.
AKP VE MİLLİYETÇİ ORTAĞI KUDÜS KONUSUNDA SAMİMİYSE KÜRECİK’İ 1 DAKİKA BİLE ÇALIŞTIRMAZ
“Kudüs'te gerçekleştirilen katliama en güzel cevabın, Malatya'dan verileceğine inanıyoruz” diyen Ağbaba “2011 yılında Malatya Kürecik’te ABD tarafından NATO kılıfına bürünmüş bir kalkan kuruldu. Tek amacı İsrail’i korumak olan füze kalkanının kapatılması için bugüne kadar defalarca başvuru yapmamıza rağmen AKP olumlu bir cevap vermedi. AKP’ye ve 10 yıl sonra aklına ‘Kürecik’ diye bir üs gelen ortağına çağrı yapıyoruz; Kudüs konusunda eğer çok samimiyseniz, ABD'nin İsrail'i korumaya yönelik kurmuş olduğu füze kalkanı derhal kapatırsınız. Kuru sözlerle, Filistin halkının yanında olduğunu söylemekle yol alamayız. Biz bu topraklarda İsrail devletini korumaya yönelik füze kalkanının hedefi olmak istemiyoruz, onun bir aracı da olmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler