09.07.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: MERKEZ BANKASINA MÜDAHALE, 4 GÜNDE ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞINI 8 DOLAR AZALTTI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “ERDOĞAN’IN MERKEZ BANKASINA MÜDAHALESİ; 4 GÜNDE ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞINI 8 DOLAR, ASGARİ ÜCRETLİNİN SOFRASINDAKİ EKMEĞİ DE 30 ADET AZALTTI”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yazılı açıklaması şöyle:
“AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ekonomiye müdahalesi kriz çözmekten çok krizi derinleştirmeye devam ediyor. Son bir yıldır Erdoğan tarafından devletin tüm kurumlarına yapılan keyfi müdahaleler, ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi ve ekonomik sorunların daha da artmasına neden olmuş, bu hukuksuzluğun ve keyfiyetin bedelini ülkemizde yaşayan 80 milyon yurttaşımız ödemeye devam etmiştir.
Türkiye’de tüm kurumların bağımsız olması gereken yapıları son bir yıldır teker teker ortadan kaldırılırken, en son Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınması ülkede son bağımsız olması gereken kurumu da ortadan kaldırmıştır.
Erdoğan’ın ve Damat Bakanı’nın iş bilmez tutumları, ekonomik krizin ülkemizde bir türlü sona ermemesinde birinci dereceden etkilidir.
En son geçtiğimiz Cuma günü Merkez Bankası Başkanının görevden alınması, bir süreliğine düşüşe geçen döviz kurlarını tekrardan yükseliş trendine sokmuştur.
Cuma günü 5.60 olan dolar kuru, Pazartesi ilk iş gününde 5.73’e yükselmişti. Cumhurbaşkanının bu müdahalesi ile Cuma günü 360 Dolar'a denk gelen asgari ücret, Pazartesi günü 352 Dolar’a gerilemiştir.
Asgari ücrette 4 günde 8 Dolar gerileme yaşanırken, 8 Dolar Pazartesi günkü dolar kuru ile 45 TL’ye denk gelmiştir. Bir başka deyişle Pazartesi günü dolar kurunun yükselmesi ile asgari ücretlinin sofrasında 30 adet ekmek azalmış oldu.
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın tek adamlık hevesi ülkedeki tüm kurumları liyakattan birer birer arındırırken, Erdoğan’ın ben yaptım oldu anlayışı ülkeyi geri dönülmez bir noktaya sürüklemeye devam etmektedir.
Erdoğan’ın akıl ve mantıkla izah edilemeyecek uygulamaları devam ettikçe, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sarmaldan kurtulma şansı ne yazık ki yoktur.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler