28.08.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN SAHTE DEZENFEKTANLARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

-"VATANDAŞI KORONVİRÜSE VE FIRSATÇILARA KARŞI KİM KORUYOR?"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sahte dezenfektanları Meclis gündemine taşıdı. Ahmet Akın, “10 dezenfektandan 5’inin içinde alkol olmadığı tespit edilmiş. Bu ürünlerin satışı yapanlar denetlenmiyor mu? Vatandaş koronavirüse ve fırsatçılara karşı koruyacak yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kamuoyuna yansıyan ve piyasada satılan “10 dezenfektandan 5’inde alkol yok” iddialarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu. Önergesinde, “Koronavirüs ile mücadelemiz sürerken dezenfektanlar mücadele sürecinde vazgeçilmez haline geldi. Ancak, kamuoyuna yansıyan bilgiler vatandaşlarımızı endişelendirmektedir. Dezenfektanların sahte olarak piyasa sürülmesi ve satılmasından vatandaşlarımız sahte ürünler hakkında acil açıklamalar beklemektedir” diyen Ahmet Akın, Bakan Pekcan’a şu soruları yöneltti:
İncelenen 10 dezenfektandan 5’inde “alkol” çıkmadığı iddialarını araştırdınız mı?
Sahte ürünlerin insan sağlığını daha da tehlikeye attığı bilinirken, söz konusu iddialar ile ilgili denetim yaptıysanız hangi sonuçları aldınız?
Sahte dezenfektan üreten, satan ve ticaretini yapan kişi ya da firmalara hangi yasal işlemleri yaptınız?
Koronavirüs ile etkin bir mücadele için Bakanlığınız ithalatçılar, üreticiler, satıcılar nezdinde gerekli denetim faaliyetlerini hangi sıklıkta ve nasıl yapmaktadır?

Gündem'den Öne Çıkan Haberler