22.04.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKIN: KIVANÇLA, ONURLA, GURURLA 23 NİSAN’I KUTLUYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Türk Milleti’nin kendi yazgısını sahiplendiği günün 101’inci yılını coşku, kıvanç ve onurla 23 Nisan’ı kutladıklarını söyledi. Ahmet Akın, “Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde esaretin zincirlerini kıran, bağımsızlığını ve iradesini ortaya koyan Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kuvayı Milliye’nin Başkenti Balıkesir’in bir evladı ve kahraman Balıkesir’in milletvekili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir üyesi olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Ahmet Akın şöyle devam etti:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varoluşunun temel dayanağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesidir. Demokrasi kalemiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü ‘bayram’ olarak çocuklarına armağan eden Atatürk, çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en somut bir şekilde geleceğe taşımıştır. 23 Nisan, Ulusumuzun en değerli varlığı, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri çocuklarımızın bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk Milleti olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyor, çocuklarımızın tüm ulusumuzun 101inci yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler