24.08.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “GENÇ KADINLAR SİSTEMİN TAMAMEN DIŞINDA”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, genç işsizlik verilerini değerlendirdi.
Gökçen, “TÜİK’in rakamlarına göre 15-24 yaş aralığında işsizlik %24,5’i buldu. Ancak pandemi döneminde ücretsiz izne çıkarılanlar ve ayda 1168 TL ile geçinmesi beklenenler bu rakama dahil olmadığı gibi, iş bulma umudunu kesenler de verilere dahil edilmiyor. 15-34 yaş grubunda ise 2 milyon 209 bin genç işsiz.” dedi.
Gökçen, “Genç İşsizler Platformu’nun açıklamalarına göre ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin sayısı 6 milyona yaklaşırken genç kadınlarda bu oran aynı yaş grubunda yer alan erkeklerin iki katını buldu. Gençler ve kadınlar bu toplumun ikinci sınıf vatandaşlarıyken hem genç hem kadın olanlar iş yaşamından, sosyal yaşamdan, hatta cinayetlerle yaşamdan dışlanmalarıyla adeta vatandaştan bile sayılmıyorlar.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, “Akademik özgürlüklerin korunduğu, liyakatin sağlandığı, herkesin eğitime erişebildiği bir sistem mümkün. Gençlerin iş bulabildiği ve yetenekleri doğrultusunda kendine ve ülkemize büyük katkılarda bulunabildiği bir düzen mümkün. İş garantili teknoloji liseleri başta olmak üzere projelerimizle gençlerin hayal kurabildiği bir Türkiye’nin mümkün olduğunu göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.