24.09.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN, BARINAMAYANLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN: “YURT SORUNUNU ÇÖZMEDİ ÇÜNKÜ GENÇLERE HARCANMASI GEREKEN PARAYI BEŞLİ ÇETENİN CEBİNE SOKMAYI TERCİH ETTİ.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, barınamayanların taleplerini dinledi: CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gençlerin talepleri; yurtların ve bursların artırılması, kiraların düşürülmesi. Çok şey istiyorlar diyenler gerçek dünyadan tamamen kopmuş olanlardır.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, dün gece “Barınamayanlar” isimli öğrenci grubunun yanındaydı.
Gençlerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, şunları söyledi:
“Bugün yağmur, soğuk demeden barınma hakkını savunan ve milyonlarca gencin en temel sorununu gündeme taşıyan gençlerle bir aradayız. Hepimiz için yıkıcı bir süreç olan kapanma döneminde okullarından uzak kalan öğrenciler üniversitelerine döndüler ve fahiş kiralarla, yurtsuzluk sorunuyla karşı karşıya kaldılar.
Biliyoruz ki iktidar, yirmi yıldır yurt sorununu bilinçli olarak çözmedi. Çözmedi, çünkü parasız eğitimle bu ülkenin yoksul ve nitelikli çocuklarını iyi bir yaşam standardına kavuşturan Cumhuriyet projesiyle hesaplaştı. Çözmedi, çünkü devletin sağlaması gereken yurdu bulamayan gençlerin tarikat ve cemaatlerin eline düşmesini hedefledi. Çözmedi, çünkü gençlere harcanması gereken parayı beşli çetenin cebine sokmayı tercih etti. Çözmedi çünkü gençler için harcanması gereken parayı bir avuç imtiyazlıya harcamak istedi.
Gençlerin bugün en temel ihtiyacıyla ilgili yaşadığı sorun, sokakta kalmanın çok daha ötesinde. Bize utanmadan ‘elinize dizinize dursun’ demeye cüret edenlerin, gençler çok şey istiyormuş gibi göstermeye çalışan ayrıcalıklıların ve ‘ben kendimi kurtarırım, gerisi de ne yaparsa yapsın’ diyenlerin karşısında gerçek ve acil çözüm bekleyen sorunları olan cesur gençler var. Çok şey istemiyor bu gençler. İstiyorlar ki herkes insanca yaşayabileceği bir yerde barınabilsin. İstiyorlar ki okumak isteyen genç, devletin sağladığı güvenli yurtta ucuza kalabilsin. İstiyorlar ki kimse rutubetli, hasta eden, güneş ışığı girmeyen evlerde sıkış sıkış kalmak zorunda olmasın. İstiyorlar ki kimse sırf parası yetmiyor diye hayallerindeki okuldan vazgeçmek zorunda kalmasın. İstiyorlar ki ev sahipleri kimseyi haksız yere evden atamasın, fırsattan istifade büyük zamlar yapamasın. Çok şey istiyorlar diyenler gerçek dünyadan çoktan kopmuş olanlardır.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler